Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как продължи подаряването на Тракия на Турция?

File:Thrace and present-day state borderlines.png
en.wikipedia.org

Grigor Lilov :
КАК ПРОДЪЛЖИ ПОДАРЯВАНЕТО НА ТРАКИЯ НА ТУРЦИЯ?


* Пред комисаря по разширението на ЕС най-официално Анкара и чрез нея София отправиха офертата


* Дипломатическа криза в отношенията с Гърция

-----------------
Цитирам външният министър на България (говорител на Турция?!) Вигенин:
"С възобновяването на преговорите за членство на Турция в ЕС, които бяха блокирани близо 40 месеца, самите преговори, сами по себе си, ни дават още един инструмент, да поставим този въпрос и на европейско равнище".
-----------------

Т.е Вигенин потвърди, че крачката на родното правителство е част от решението за отваряне на глава 22 за регионална политика и координация на структурните инструменти в преговорите на Турция за присъединяване към ЕС.

То беше обявено на 5 ноември. Тържествената церемония в Брюксел беше на 6 ноември, а офертата на нашите продажници - на 7 ноември.

А защо я направиха на 7 ноември:
Същият ден комисарят на ЕС по разширяването Фюле беше в Анкара на среща с Ердоган. И онемя, когато Ердоган му предложи същата идея, която "представиха в Европейския парламент и пред вашия орган нашите съседи"

ЕС няма да продаде - съгласен съм, понеже зная какво става на дипломатическия фронт.
Но родните властови продажници наистина го правят. Говоря с факти - организатор "Делегация на българските социалисти в европейския парламент". Патронаж на Първанов, когато беше президент по времето на раждането на идеята (събитието е 2006 г.). Работна група на сегашното правителство. Проектът за отделянето от България на региона е разработен от държавния "Национален център за териториално развитие" и финансиран от държавата. В Брюксел е депозирана Паметна бележка заедно с другите материали. И т.н., и т.н.
В начина на разпределение на европейските траншове ще се ползва целево финансиране и предприсъединителните фондове на Турция, като администрирането на територията ще се осъществява от тези, които ще разпределят парите (Анкара).

В момента Гърция (Беломорска Тракия също е включена от София в проекта) готви официален протест, обмисля се дори привикване на посланика им за "консултации" (форма на предупреждение) ще си имаме сериозни дипломатически неприятности с нея. Изпреварващо, още на 29 октомври гръцкият посланик Димостенис Стоидис проведе среща с председателя на Тракийските дружества именно по този въпрос, след което и срещи в нашето Външно. Ефект нямаше.
Именно на същата дата, когато Ердоган правеше офертата на еврокомисаря в Анкара, а нашите - в Брюксел, на 7 ноември у нас спешно довтаса и министърът на отбраната на Гърция, който просондира и този въпрос. Не външният им министър, а него, защото Атина отчаяно се мъчи да не даде гласност на скандала и ползва неявни публично прийоми да не се разчуе за напрежението - в тежката й финансова ситуация само й липсва да се заговори за напрежение с България, което предполага и проблеми със стокообмена и транспорта. Отговорът на Доган-Станишев-Вигенин е насреща: от 12 ноември въвеждаме ограничения на движението към Кулата "заради лот 4 от магистрала "Струма".
А запитайте защо това беше обявено след посещението на гръцкия министър, сякаш няма проект, програма, работни графици и т.н., за да се знае предварително. И пак ще повторя - случаят с Бисеров е върхът на черешката, той просто е пълномощник на държавната "политика" (лидерите на коалицията, премиерът и кабинета) по трансферите на на пари, защото това става с пари, и то немалко. А фундаменталистко-терористичните мънита са по сметките му, понеже онези, вречени на Аллаха няма да пропуснат да ги вкарат навътре с този компромат и така да ги заклещят с опасност от разкрития, че да няма мърдане от тази политика, с която ни подаряват на същия Аллах.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!