30dumi.eu

Учените: Семейното щастие зависи само от мъдростта на жените

Американските психолози твърдят, че щастието в брака се дължи, на първо място, от характера и мъдростта на жените. Именно от жената зависи да запази мира в семейството, заявиха изследователите.

Най- щастливите съюзи в брака, според тях, са тези, в които първа в семейство след разгорещен дебат се успокоява жената, дори и в случай, когато съпрузите все още са ядосани. Тактиката на поведението на жената е по-важна при уреждане на различни вътрешни конфликти, отколкото тактиката на мъжете, пише Globalscience.

” По отношение на контрола на отрицателни емоции, които възникват в кавги и конфликти, жената, като правило, е главно действащо лице, от която зависи бъдещото развитие. Чувства като гняв и презрение, може да бъдат  опасни за двойките. Нашето изследване показва, че способността на съпрузите, особено жените, мирно да разрешават конфликти, помага за просперитета и благосъстоянието на брака”- казва психологът Лиан Блок, ръководител на научните изследвания.

Установено е, че при  двойките, в които жената по време на семеен спор бързо се успокоява,  в крайна сметка са най-щастливите. В същото време, контролът на емоциите при мъжете почти не оказва влияние върху дългосрочното щастие на брачната връзка .

Те също така отбелязват, че в щастливите семейства жената умело използва “конструктивен диалог” в повтарящи се спорове. Предлагайки решаване на проблема по време на спор, така тя разрешава конфликтите.

Вижте как Станка Златева разхвърля 136-килограмов мъж, като торба с картофи! (видео)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!