Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

Учител нареди на ученик да се самоубие!

Малчуганът говорел твърде много в час, трябвало да изчисти позора от недопустимото си поведение

Абсолютно нелепата смърт на 10-годишно дете разтърси света. Трагедията се е разиграла в Китай, а момченцето е ученик в училище в Пекин. Малчуганът се е самоубил, скачайки от 30-я етаж на жилищна сграда в столицата. А причината се оказала… учителят му! Преподавателят е наредил на детето да скочи от смъртоносната височина, тъй като това било единственият начин да измие позора от поведението си в училище.

А провинението на детето се изразявало в… неспирно говорене в час! Първоначално загиналото дете е било принудено да напише унищожителна самокритика с дължина хиляда йероглифа, за да извини поведението си. Малчуганът обаче не успял да се справи с непосилната задача и педагогът категорично му заявил, че единственото извинение за него би било да се хвърли от блока, в който живее.

Преди да предприеме фаталния скок момченцето оставило писмо, в което обяснява причините за постъпката си. Бруталността на наказанието буквално взриви световните хроники. И макар от управата на училището да твърдят, че случилото се е просто трагичен инцидент, запознати припомнят, че китайската образователна система е известна именно с ужасяващата си строгост, стигаща понякога до крайности, научиха от ПИК.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!