pik.bg

Орехът лекува рак

орехи
Снимка: mirfactov.com

Всеки знае, че овошките се садят в късната есен и ранната пролет, затова е време да решите какво ново ще посадите в градината си. Ако имате достатъчно място, без колебание изберете ореха. Добре е да знаете, че още древните мислители, които са били и лечители, са го смятали за талисман на здравето и дълголетието.

Те първо били изумени от приликата на ореховата ядка с формата на двете мозъчни полукълба, а по-късно вече се убедили, че орехът наистина възстановява силата на мозъка. И днешната наука признава, че редовната консумация на орехови ядки намалява умствената и физическата преумора, помага за бързото възстановяване на човека след боледуване или операция.

1 кг орехови ядки съдържа 8000-8500 калории, а се знае, че 400 г обезпечават дневната норма на човека. Най-пълноценни са пресните сурови орехи, но пък печените, ако се ядат веднага, са по-лесно усвоими за хора с храносмилателни проблеми. Орехите съдържат 70-80% мазнини, 12-30% белтъчини и толкова въглехидрати, доста микроелементи (магнезий, мед, цинк, йод), букет от витамини – А, С, Е, Р и цялата гама на В. Особено ценни за обменните процеси на организма са фосфорните, калциевите и железните соли на този плод. А съставките омега-3, антиоксидантите и фитостеролите, които са в големи количества, потискат развитието на раковите клетки.

Цялото орехово дърво излъчва огромно количество фитонциди. Техният мирис прогонва мухи, комари, молци. В дворовете, където расте орех и има кошари, свинарници, конюшни, водоеми, дървото защитава животните и хората от набезите на насекомите. Народът знае, че ореховата сянка е тежка, под нея не бива да се спи, но кратката почивка там е благотворна, подобрява съня и премахва главоболието. И в днешно време народната медицина използва всички части на ореха за лечение на много болести. Науката вече доказа, че шепа орехи на ден предпазват от рак на гърдата. Все повече хора са убедени, че мощното дърво придава част от силата си на човека.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!