Следвайте "Буднаера" в Телеграм

rasper-bg.com

Чаят от лайка – ефективно средство в борбата с рака

http://rasper-bg.com/wp-content/uploads/2013/10/chay-iz-romashki11.jpg
rasper-bg.com

Специалисти в чужбина твърдят, че чаят от лайка е не само вкусен, но и има свойството да предпазва от ракови заболявания.

Една чаша на ден е отлична профилактика на тези смъртоносни болести. Това оптимистично твърдение е резултат от изследване, което определило целебните свойства на напитката от лайка.

Лайката съдържа два пъти повече флавоноиди в сравнение с други билки. Сухите цветчета на това скромно цвете съдържат производни на апигенина, който забавя растежа на злокачествените клетки; той потиска размножаването им.

Специалистите открили, че апигенинът е своеобразен инспектор на здравите клетки в нашия организъм. Той съкращава живота на раковите клетки. Благодарение на уникалните си свойства апигенинът въздейства върху белтъчините, които на свой ред поправят нарушенията в РНК-молекулите, които съдържат генетичния код. Точно тези нарушения в повечето случаи са причина за възникването на раковите заболявания. Както е известно, раковите клетки са много живи в организма, защото забавят процеса, който ги принуждава да умират по време на нормалния клетъчен цикъл. Тогава апигенинът се явява инспекторът в организма, който не позволява на раковите клетки да се измъкнат от нормалния цикъл.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!