Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бареков: Искате ли да се застрелям в ефир!

Станишев и Моника с къща за 2 000 000 лева в Бистрица!

И двете жени на Плевнелиев били замесени в офшорките в Кипър

Ние имаме не само корумпиран, но и и тъп президент.

Това каза пред ТВ7 бившият журналист Николай Бареков.

Той отива, взима рушвет и на всичкото отгоре се подписва на касов ордер, мотивира твърдението си Бареков и допълни, че очевидно държавният глава не е знаел докъде ще го доведе съдбовната му карта.

Имам още материали, които ще предам на прокуратурата, посочи ексжурналистът.

Днес той обяви, че дава президента на главния прокурор и наред с това ще сезира обвинението срещу себе си, за да направи проверка дали той клевети държавния глава.

По думите му, битката му с президента е на живот и смърт.

Сложил съм си главата в торбата, сложил съм си бяла риза, за да кажа, че политиката ми е на мегдана, посочи бившият журналист, който ще се кандидатира за евродепутат през май.

Ако трябва – ще се гръмна в ефир продължава ли несправедливостта в България, каза Бареков.

Искате ли да го направя, така че докажа колко съм честен. /1kam1.eu/

Според политолози Бареков е поредният проект на българската олигархия и Държавна сигурност, чиято цел е да бъдат отклонени гласове на предстоящите избори за Европейски парламент.

Бареков и неговата телевизия, която е с неясна собственост, подкрепяше правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов, докато той беше на власт, но след това рязко промени позицията си. /kafene.net/

И двете жени на Плевнелиев били замесени в офшорките в Кипър

И Юлияна Плевнелиева, втората съпруга на президента Росен Плевнелиев, е част от офшорния възел около държавния глава. Това твърди TV7 в свое разследване, което се позовава на документи, излезли в интернет.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева

Именно Плевнелиева е попълнила справката към "Окра България" за създаване на президентската офшорка ИНОКС през 1999 година. В справката Юлияна е написала собственоръчно и данните на първата съпруга на Росен Плевнелиев, Вероника и се е подписала.

Това е показала графологична експертиза, изготвена за TV7 от вещо лице към българската съдебна система. Това доказва че и първата, и втората съпруга на бъдещия президент са били напълно наясно с финансовите му операции

Първите документи за офшорките на президента, излезли в интернет, показват, че първата съпруга на Росен Плевнелиев -
Вероника, работи за "Ирис Интернешънъл" в момента, в който съпругът й подновява договора за управление на офшорката ИНОКС в Кипър - през май 1999 г.

През 2000 г. фирмата "Ирис Интернешънъл" си сменя името на "Линднер Ирис" и се пререгистрира в София. От 2000г. са и документите за договора на СИМЕК и "Линднер Ирис", според които фирмата на Росен Плевнелиев, приема да изгради административна сграда на възложителя СИМЕК срещу 625 хил.лв.

Договорът има клауза, че всички плащания между страните ще са по банков път, но от приложените разходни ордери към договора става ясно, че лицето

Росен Асенов Плевнелиев получава в брой близо 10% от сумата на договора.

Разходните касови ордери за 70 хиляди лв. са вътрешен документ оборот за СИМЕК, твърдят счетоводители. Само по техните атрибути не може да се попълни справката към НАП за хонорари на предприемача Плевнелиев.

Необходимо е бизнесменът, получил пари на ръка да предостави фактура с касов бон, която вече има необходимите данни, за да се обявят разходите на СИМЕК пред данъчните. Договорът за строителството достига до TV7 без въпросната насрещна фактура с касов бон, а може би точно затова ни е изпратен.
13 години след плащането на 70 хил. лв. в брой на Росен Асенов Плевнелиев давността на данъчните документи вече е изтекла.

Така нито фирмата може да бъде преследвана, че не е декларирала платените на ръка суми, нито настоящият президент носи отговорност, че може би не е декларирал доходите си.

Това не са единствените суми, които бъдещият президент е взел в брой, защото счетоводителите припомнят, че през 2000 г. е било нормална практика да се взимат пари "кеш" при повечето сделки у нас преди да бъдат наложени законови ограничения за това.

Броените пари на ръка за договорените обекти на Ирис интернешънъл, а после и Линднер Ирис са попълнили авоарите на семейство Плевнелиеви

но как. Дали тези суми са увеличили банковите сметки на офшорката ИНОКС в Никозия?! Логиката на бизнес решенията на строителният предприемач Плевнелиев не го отрича. Той се връща от Германия и веднага регистрира офшорка, следва договор с извънредни плащания на ръка, които нямат необходимите атрибути, за да се попълни справката за доходи, която трябва да се представи на данъчните.

През 2000 г. Росен Плевнелиев сключва брак с втората си съпруга Юлияна Йорданова.

Популярният IT специалист и до днес регистрира имотите си под това име, както показва и справката в регистъра на Агенцията по вписванията, с която TV7 разполага.

Само през 2000 г. ИНОКС и "Билингам Дивелопментс" отклоняват 824 хил. долара от "Линднер България" към Кипър, а държавата губи данъци върху 421 хил. долара. Според юристи

Вероника Плевнелиева и до днес не е сменила фамилията си точно, защото така може да представлява ИНОКС и да я управлява след 2011 г.,

а Юлияна получава правата да управлява бизнес империята на мъжа си, след като той влезе в президентството.

Така става ясно, че президентшата от самото начало е част от офшорния възел около настоящия държавен глава. Анализатори и политици я определят като човекът в сянка, който предопределя неговите решения. Офшорният възел около президента предопределя и политическите му амбиции. Политологът Антон Тодоров определи в ефира на TV7
Росен Плевнелиев като подставено лице на кръга "Глобална България", който действа от 2001 г. и където са Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и Иван Кръстев.

Според депутатът Йордан Цонев кората от този кръг, които се нареждат сред приятелския и семеен кръг на президента Росен Плевнелиев, олицетворяват задкулисието в политиката, а най-важната задача на десницата в страната е да се отърве от тях. /24chasa.bg/

Станишев и Моника с къща за 2 000 000 лева в Бистрица!

Станишев и Моника притежават палат от над 302 квадратни метра застроена площ в Бистрица.

Имотът е баровски, супер луксозен, а цената му е поне 2 милиона лева, заявиха брокери на недвижими имоти.

ВИП семейството се опита да скрие имота, като дори избягва да живее в него, а в момента дори са под наем в „Драгалевци”.

Според запознати, палатът е последствие от златния дъжд, който аферата Хохегер изля над Моника Станишева.

И все пак не е лошо НАП да се самосезира и да порови, може да изскочи я някоя скрита далавера, я някой неплатен данък, я някой добре укрит доход, който може да се обложи в полза на държавната хазна.

Станишев призова Цветан Цветанов да продаде някой от апартаментите си, за да плати глобата, която Страсбург наложи на България.

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов осъди държавата заради ареста си при акцията "Медузите" за 40 000 евро.

Народът пък призовава Станишев да продаде палата си в Бистрица, за да върне на хазната откраднатите милиони, дадени на Хохегер и върнали се обратно в кесията на Моника и Сергей. /1kam1.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!