Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарта е наркотик

Отдавна подозираме, че любовта към шоколадовите торти и късното похапване на сладки не е заради лакомия, а се дължи на наркотична зависимост, на която трудно можем да се противопоставим. От друга страна е хубаво, когато подозренията и теориите са доказани с научни факти.

Според изследване на холандски учени най-популярният наркотик на планетата, който се разпространява напълно легално и на съвсем приемлива цена, е захарта.
Захарни изделия

Ръководителят на екипа, автор на изследването и директор на Здравната служба в Амстердам - Пол Ван дер Мелпен смята, че повечето от фирмите производители в хранително вкусовата промишленост умишлено влагат повече захар в продуктите си, отколкото е необходимо.

Той отдава това на факта, че захарта пробужда апетита на всеки човек и води до пристрастяване. По-голямо количество захар в продуктите води съответно до увеличаване на тяхната консумация, а оттам и печалбата на производителите, в повечето случаи за сметка на човешкото здраве.

В голяма част от предлаганите на пазара безалкохолни напитки, сокове, в т.ч. и натурални сокове, както и в редица храни, се влага захар. А "бялата отрова" въздейства на човешкия организъм подобно на тютюнопушенето и алкохола.
Сладки неща

По думите на Ван дер Велпен "Всеки човек можа да изконсумира огромно количество захарни храни, въпреки че не е гладен. Ако дадете на един човек яйца например, той без проблеми ще може да спре да ги яде във всеки един момент. Ако обаче му дадете сладкиш или торта, той ще яде дълго, след като се е заситил".

Холандските специалисти смятат, че в държава, в която употребата на марихуана е легализирано, твърдението, че захарта е наркотик, е повече от показателно. Ван дер Велпен и екипът му са публикували данните от изследването си в интернет.

Те са внесли и искане за определяне на законови лимити на максималното количество захар, което производителите ще могат да влагат в продуктите си. /gotvach.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!