Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Охлювите лекуват рак

Българските охлюви са най-лековити в света и са истинска панацея за най-коварни болести, включително и рак. Секретите им стимулират имунната система, намаляват токсините и високия холестерол.

Това сензационно откритие доказват наши и чужди учени, които проучват под микроскоп слузта на пълзящите животинки, пише "Всеки ден". Екип, оглавен от биомедика доц. Павлина Долашка от БАН, дори е установил, че безценната течност съдържа уникалната бактерия бациликус булгарикус, с която се прочу из цял свят киселото ни мляко. Заради редките съставки охлювите може да се окажат спасение за стотици хиляди безнадеждно болни пациенти, обещават учените.

Биолози и фармацевти дори смятат, че редките вещества от мекотелото могат да ударят в земята лекарства като аналгина и други заради бързото им действие срещу болката. В четвъртък доц. Долашка обеща да дръпне завесата на научното откритие в предаването "Искрено и лично" по ТВ7. Освен че са деликатес в най-изтънчената кухня, слузестите са първенци и в козметиката. Кремовете с вещества от охлюви удрят тавана на най-скъпите мазила в медицинската козметика. Все повече жени поддържат младостта си точно с такива мазила, тъй като редките съставки на слузта изтриват като с гумичка и най-дълбоките стрии и бръчки. /novini.bg/dnesplus.bg/

---

Ако не искате още по-големи проблеми
Никога не консумирайте сурово месо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!