Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24chasa.bg

12 начина да свалим кръвното без лекарства

лекарства
gaia-health.com

Ако апаратът показва, че налягането ви пълзи нагоре или е стигнало плашещи стойности, опитайте тези методи:

Ускорете пулса

Ден, в който се разхождате, бягате, правите аеробика или други упражнения, е ден с по-ниско кръвно налягане. Това се отнася за всички, но е най-важно за хората с високи стойности. Отделете поне 30 минути през повечето дни за упражнения, които ускоряват пулса и дишането.

Отслабнете

Намаляването на теглото повдига духа и може да помогне сами да си контролирате кръвното, вместо да прибягвате до лекарства. Ако свалите само 4 кг, кръвното ще падне с 4,5 пункта, сочат изследвания.

Вземете вана с английска сол

Добавете 2 чаши английска сол (магнезиев сулфат) към ваната и кръвоносните ви съдове ще се отпуснат, тъй като ще поемете минерала през кожата.

Дишайте бавно

Бавното дишане може да свали кръвното. Уредът Resperate ще ви научи да вдишвате от 5 до 10 пъти в минута. Когато се използва по 15 минути дневно, устройството сваля кръвното с около 4 пункта повече в сравнение с други релаксиращи техники като успокояваща музика.

Натоварвайте се

Тренировки за сила с вдигане на тежести, машини или ластици може да свалят кръвното с няколко пункта. Опитайте два пъти седмично да правите 3 серии с по 10 повторения.

Затегнете захвата

Доказано е, че ако стискате дръжки или топка 4 пъти по 2 минути, с минута почивка между тях, 3 пъти седмично, ще свалите с 13 пункта горната граница и с 8 пункта долната. (Ако кръвното ви е високо, посъветвайте се първо с лекар.)

Постелете килимчето

Правете пози от йога два или три пъти седмично. Това сваля средната горна граница от 133 на 130, показва ново проучване на Университета в Пенсилвания. Тъй като това пак е височко, комбинирайте йога с други методи.

Наблегнете на калий

Този минерал отпуска кръвоносните съдове, намалява кръвното и противодейства на свиващото действие на натрия. Идеалното количество е 4700 мг/ден, но и само 750 до 1000 мг над обичайния ви прием може да свали кръвното с 2-3 пункта. Това са 2 банана или 1 картоф, или 1 чаша варен спанак.

Яжте кисело мляко? [Млякото - смъртоносната отрова]

Изследване е показало, че онези, които поемат над 2% от своите калории под формата на кисело мляко (т.е. повече от 1 кофичка на всеки 3 дни), имат 31% по-малко вероятност да развият високо кръвно от тези, които ядат по-малко или не близват. Други млечни продукти също може да помогнат.

Изцеждайте сок

Проучване показва, че ако всеки ден се пие чаша сок от цвекло, горната граница се понижава с 10 точки при хора с високо кръвно налягане. Не е вашата чаша сок? Заредете тогава листни зеленчуци и други кореноплодни, които имат повече нитрати.

Напълнете хладилника

Кардиолози препоръчват диетата DASH като ключ към природоестествените подходи за нормално кръвно. Основното в нея са: много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни плюс протеини, обезмаслени или бедни на мазнини млечни продукти и ограничаване на мазнини, сол и захар.

Медитирайте

Може да си почивате, като гледате любимия си сериал, но кръвното се покачва с броя на часовете, прекарани пред телевизора. Опитайте вместо това медитация. Тя понижава кръвното повече от техниките за мускулна релаксация.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!