Следвайте "Буднаера" в Телеграм

rasper-bg.com

Най-опасните хранителни добавки

  1. НАТРИЕВИЯТ ГЛУТАМАТ. Използва се за усилване на вкуса, в много опаковани хранителни продукти: супи, подправки, салати, колбасни изделия, консерви, чипсове. На ранния етап действието му се проявява чрез главоболие, гадене и дори повръщане след поемането на храна с тази добавка. Стимулира растежа и разпространението на раковите клетки в организма.
  2. АСПАРТАМЪТ. Този изкуствен подсладител се добавя не само в диетичните продукти, но и в недиетичните, защото е по-евтин от захарта: напитки, бонбони, сладолед, дъвки и пр. В организма на човека аспартамът може да предизвика тумор в мозъка, лимфома и левкоза.
  3. АЦЕСУЛФАМЪТ. Синтетичен подсладител, който е 200 пъти по-сладък от захарта. Използва се в производството на бисквити, кифли, кроасани, дъвки, бонбони, разхладителни напитки. Предизвика различни видове рак.
  4. НАТРИЕВИЯТ НИТРАТ. Използва се като оцветител и консервант в производството на шунки, колбаси, кренвирши, пушени колбаси и риби и други месни продукти. Натриевият нитрат е канцероген и води до тежко увреждане на организма.
  5. ХИДРОГЕНИЗИРАНИТЕ РАСТИТЕЛНИ МАСЛА (като широко рекламираните в СМИ маргарини, което е престъпна политика и на медиите, и на производителите). Хидрогенизираните или трансмазнините се съдържат в сосовете, майонезите, хлебни изделия. Те се използват за намаляване стойността на продуктите и увеличаване на срока ан  годност. Водят до сърдечно-съдови болести и диабет.

ПАЗЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!