Следвайте "Буднаера" в Телеграм

dnesplus.bg

10 тайни, които производителите на цигари крият от нас

Едва ли ще ви изненадаме като ви кажем, че цигарите убиват. Дори и електронните цигари са ни доста съмнителни, а производството и употребата им навлиза мощно в живота ни. Навсякъде се тръби колко безопасни са те, но ние не сме толкова склонни да се съгласим. Големите производители на цигари се опитват да поизчистят имиджа си, който очернят с никотин и катран, но няма да им се получи. Вижте 10 тайни, които те непрекъснато се опитват да скрият от нас или поне да ни отвлекат вниманието. Основно става дума за САЩ, но подозираме, че данните, които следват, са подобни и за България.

1. Основната причина за смърт в САЩ, според скорошно изследване, е именно пушенето и здравословните проблеми, причинени от тютюневите изделия.

2. Всяка година тютюнопушенето убива повече хора от СПИН-а, наркотиците, употребата на алкохол, самоубийствата и убийствата взети заедно.

3. Пасивното пушене убива по около 50 000 души всяка година.

4. Пушенето реално замърсява околната среда.

5. През 2012 г. компаниите производители на цигари са похарчили близо 27 милиона долара за лобиране.

6. Рекламите за цигари реално имат влияние най-вече върху младите.

7. Всяка година индустрията харчи по около 500 долара на пушач за специални промоции, намаления, игри, рекламни съобщения и др. Всичко това с цел активните пушачи да не спрат цигарите и да продължат да купуват тютюневите изделия.

8. Сега на дневен ред са електронните цигари, за които все още няма никакви регулации. Освен това са скъпи, защото съдържат какви ли не неща - батерии, никотин, различни вкусове и други аксесоари.

9. Различните вкусове, които могат да се добавят към електронните цигари, привличат основно деца и младежи.

10. Последиците за здравето от тези ел. цигари все още са неясни, но повечето специалисти смятат, че вредата им може да е сравнима с тази на "истинските" цигари. /div.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!