Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Испанец върна 4,7 млн. евро, за да спи добре

Мануел Рея Гонсалес предпочете спокойния сън пред откраднатото богатство.

Мануел Рея Гонсалес от Ла Коруня, който предаде на властите изгубен печеливш билет, го направил, за да може да спи спокойно, разказа самият той пред Би Би Си.

Става дума за билет, който печели 4 722 337,75 евро от тираж на лотария на 30 юни 2012 г. Няколко дни по-късно, в началото на юли, Мануел открива хартийката да лежи небрежно на гише за залагания до местен магазин "Карфур".

Решава да направи проверка, която установява печалбата.
"Дори и за момент не се замислих да присвоя късметлийския билет, защото исках да мога да спя с чиста съвест", разказва Гонсалес.

Според испанските закони, ако до две години собственикът не се появи, парите ще отидат у честния Мануел.

Любопитното е, че баща му, брат му и дядо му са работили за лотарията. Семейството обаче никога не е печелило големи суми.

"Аз сигурно съм единственият кмет, който търси човек, за да му даде милиони, а не за да му иска", шегува се градоначалникът на Ла Коруня Карлос Негрейра.

Испанските медии пишат, че вече се явили няколко фалшиви кандидати за собственици на билета, но ентусиазмът им бързо бил охладен.

Печелившата комбинация е 10, 17, 24, 37, 40 и 43 и се смята, че късметлията може да я е пуснал, защото е свързана с рождени дати на хора от семейството му.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!