30dumi.eu

Приближаващата чума не може да се спре – САЩ признаха края на ерата на антибиотиците

антибиотици
30dumi.eu

За Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) изглежда настъпи моментът на истината, пише naturals.com.

Агенцията открито признава, че употребата на антибиотици е довела до драстично увеличение на супермикробите, в резултат на което всяка година умират най-малко 23 000 американци. (Тази оценка дори CDC нарича "консервативна").

Това заключение се съдържа в новия доклад за 2013 г. (cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013) за заплахите, издаден от CDC. Документът за първи път съобщава броя на смъртните случаи, които се случват в Съединените щати от супербактерии, които са резистентни на антибиотици.

Какво наистина е изненадващо в този доклад - той признава, че всъщност съвременната медицина е загубила борбата с инфекциозните заболявания. Целият подход за борба с бактериите с определени препарати, е бил обречен на провал от самото начало. Това не е изненадващо, тъй като майката природа се адаптира към химическите заплахи по-бързо, за разликат от фармацевтичните компании, които не успяват да я догонят, като създават нови.

За съжаление подходът с използването на отделни препарати за борба с тези заболявания се корени в начина на мислене на 1950-те години. Сега медицината почти е достигнал крайната си точка по този въпрос. CDC едва сега напълно признава, че ерата на антибиотиците е към своя край.

"Ако не сме внимателни, ние скоро ще се озовем в една постантибиотична ера " – казва д-р Том Фриден, директор на CDC.

Това признание трябва да послужи като сигнал за тревога за всички здравни заведения. Защото това означава, че е много близо деня, когато лекарите и болниците вече няма да бъдат в състояние да предложат лечение на разпространените инфекции.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!