Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нечуван скандал! Сервираха умряла мишка на дете в пловдивската Инфекциозна клиника!

Майката на детето, на което сервираха мишка: Малката не иска повече да яде

20130912.shgbzldbjw 300x274 Шок: Нахраниха болно дете с... умряла мишка в Пловдивска болница!
razkritia.com

Чудовищната случка потресе цялата страна

Чудовищна случка потресе Пловдив и цялата страна, след като болно дете бе нахранено с… умряла мишка. Кошмарът се разигра в Инфекциозната клиника на ВМИ в града на тепетата, а мъртвото животно лежало в попарата, сервирана на детенцето.

За потресаващия случай алармирала жена, шокирана от “хигиената” в болничното заведение. Тя не крие сериозното си притеснение за здравето на децата, лежащи в клиниката, още повече, че в нея би трябвало да се лекуват заразно болни, а не да им се причиняват допълнителни зарази.

Жената успяла да преодолее погнусата си и да заснеме отвратителното ястие.

Темата за хигиената не само в Пловдив, а и в цяла България, е актуална години наред. До момента са намирани какви ли не “чудесии” в хранителни продукти, но в болшинството от случаите това ставаше в големи хранителни вериги, бакалии или заведения за бързо хранене като веригата Макдоналдс.

Там хора се оплакваха от хлебарки в сандвичи, косми и какви ли не други гадости. В болнично заведение обаче подобно нещо е меко казано недопустимо.

Хората са на мнение, че спешно трябва да се предприеме разследване и да се установи кой е виновен за попадналата в детската храна мишка, след което незабавно да бъде санкциониран и уволнен дисциплинарно. /razkritia.com/

Майката на детето, на което сервираха мишка: Малката не иска повече да яде

''Искам да ни изпишат още днес. Толкова съм стресирана и отвратена от това, което видях сутринта в храната на детето ми."

Това коментира пред "Марица" майката на момиченцето в Пловдивска болница, на което поднесаха умряла мишка в закуската. 

"Сутринта ни донесеха чай и попара, разбърках я и видях нещо навито. Помислих, че е въже. Но като го хванах се оказа мишка. Изпаднах в шок. Не ми стига, че детето ми е с повръщане, разстройство и температура, но сега и този кошмар.

Малката не иска повече да яде. Като ѝ поднесат храна се стряска и само казва: Мишкаа! А тоалетните не мога да ви опиша", коментира още 29-годишната Нели Пендова.

"Всички наоколо бяха шокирани. Извиках лекарите и те също се възмутиха. Потърсиха главния лекар на болницата, старшите сестри, проверяващи от ХЕИ. Всички се занимават с това. Доколкото разбрах, храната не се приготвя тук", посочи още майката.

Заради инцидента в Инфекциозна клиника цялата университетска болница "Св. Георги" е на крак.

И. д. директорът на УМБАЛ "Свети Георги" проф. Ангел Учников е разпоредил незабавна проверка.

Проверява се още от сутринта какво се е случило в кухнята на отделението и как така сварена мишка е била сервирана в попарата на болно дете./24chasa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!