Следвайте "Буднаера" в Телеграм

scandalplus.com

Хванаха чудовището от Лох Нес в кадър

Срамежливото чудовище от езерото Лох Нес тези дни отново се показа, навярно за да опровергае скептиците. Любителят – фотограф Дейвид Елдър е заснел интригуващите кадри край Форт Аугуст, в югозападната част на 23-километровото шотландско езеро. Снимката е уловила дъгообразна вълна, появата на която, според очевидеца, е предизвикана от движението на митичното езерно чудовище.

50-годишният запален любител е просто на излет и фотографира лебедите в световно известното езеро, когато с периферното си зрение забелязва движение в иначе спокойните води на Лох Нес. Успява да заснеме и кратко видео доказателство.

"Във водата плуваше "нещо черно" с дължина близо 4,5 метра. Останала част на езерото беше съвсем гладка, както виждате на снимката. Под водата определено имаше нещо живо и огромно!" разказва в интервю за Mail Online Дейв.

Последните снимки и краткото видео без съмнение са убедителен аргумент за съществуването на Неси – знаменитото чудовище, което според легендите обитава най-голямото езеро в Обединеното кралство, от векове насам. За скептиците обаче, това е просто вълна, породена от внезапен порив на вятъра и нищо повече.

Езерото Лох Нес и неговият мистериозен обитател се споменават в исторически документи още от Средновековието. Добре познатите сензационни снимки, направени през 1933 г. му носят световна известност. Въпреки че впоследствие те са обявени за доста качествен фалшификат, потокът туристи към Лох Нес не престава и днес. Безуспешни са опитите създанието да бъде идентифицирано с модерните методи на науката. Това не разколебава феновете на Неси, защото както е известно, във всеки мит се крие зрънце истина.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!