Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24chasa.bg

Руснаци млатиха мечка, взели я за пазач

Руснаци пребиха мечка в Татранския национален парк, Полша, след като я взели за служител на парка, преоблечен в костюм на едрото животно, съобщи КМ.ru.

Побойниците - служители на челябинския металургичен завод, прекарвали отпуската си в Полша. Влезли в парка без да си купят билет за вход и когато видели мечката и за миг не си помислили, че тя е истинска.

"Не знаехме, че това е мечка. Искахме само да фраснем "служителя" два пъти в мутрата, за да избягаме, но се завърза схватка...", обяснил единият от руснаците - Василий Дубенко.

Сигнал за произшествието постъпил към служителите на парка от туристи, които съобщили, че двама мъже бият мечка с юмруци. "Разбира се, ние не проверихме това съобщение, но повтарящите се сигнали ни накараха да се намесим", признали работниците в резервата.

На място те открили звяра, лежащ в безсъзнание, и двамата окървавени руски граждани - Василий Дубенко и Алексей Павлович.

След инцидента мечокът на име Самсон е бил отведен в хирургична клиника в Краков, където са му направени множество шевове, девет от тях са на главата. Лекарите са отстранили и счупен нокът на животното. 

Руснаците ще заплатят лечението му и ще отговарят по закона за опазване на природата. Не се уточнява какво наказание ги грози.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!