Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ромското включване на Сорос-Станишев: Непълнолетна ромка получава 1100 лева на месец социални помощи. За Българите няма!!!

Ромското включване на Сорос - Станишев Ромското включване на Сорос - Станишев
Станишев, Сорос и Ромското включване. Снимки: razkritia.com

"Бъдещето не принадлежи на всички" – интервю с Джордж Сорос

- Да разбирам ли, че вие работите за един глобален свят, или както е популярно в конспиративните теории за “Нов световен ред”?

- Разбира се . . .

От Центъра за демографска политика съобщават, че една непълнолетна самотна майка може да получава пари всеки месец от 16 вида плащания и да си докарва доход от 1100 лева месечно. От тези облаги най-често се възползват ромките, които стават майки, преди да навършат пълнолетие.

Парите, с които те живеят, излизат от джоба на съвестния български данъкоплатец. Докато ромите получават помощи, за да гледат децата си, едно средностатистическо българско семейство с доход малко над 350 лева на човек, което редовно си плаща данъците, но не може да получава детски надбавки.

Това коментират председателят на Центъра за демоградска политика - Искрен Веселинов и неговият колега проф. Петър Иванов пред вестник "Бряг", пише silnabulgaria.com, цитирайки печатното издание.

Експертите са категорични, че ако прагът за получаване на социални помощи остане по 350 лева на член от семейство, се лишава една значителна част от българския народ да получава на финансови помощи.

Професор Иванов коментира, че докато ромските семейства разчитат на помощи от държавата, то изходът за българскиет семейста е или да живеят в мизерия, или да емигрират. Той е категоричен, че действащата в момента социална политика дискриминира образованите хора, стимулирайки паразитния начин на живот.

Специалистите отправят призив към кабинета да обвърже социалното подпомагане с образователния ценз на майките.

Милиардерът - защитник на циганите

/30dumi.eu/ Aмериканецът от унгарски произход Джордж Сорос и неговата фондация "Отворено общество" от 1984 г. до 2010 г. са осигурили близо 150 милиона щатски долара за програми за подобряване условията на живот на циганите в Европа, опитвайки се да постигнат появата на цигански елит.

В сътрудничество със Световната банка, американският милиардер през 2005 г. създава Roma Education Fund.

Така нареченият цигански проблем може да бъде разрешен само чрез политика, насочена към подобряване на условията им на живот ", – убеден е милиардерът.

"Испания и Унгария са предприели мерки за интегриране, което дава положителен резултат. Други държави се дискредитираха, като правителството на Словакия, което предложи стерилизация на циганските жени. Каквато и да е държавната политика, тя се ръководи от основните социални стереотипи, но всички те са в различна степен отрицателни. Отчасти те се обясняват с поведението самите цигани. Те често виждат в други хора врагове, само защото са дискриминирани. В тях е размита колективната идентичност. Те нямат общ език, те са разпръснати, а липсата на елит им пречи за успешната интеграция ", – казва Сорос. "Досега, ако те биха могли да постигнат напредък в социалната сфера, те биха престанали да бъдат цигани. Това не способства за тяхната интеграция. Без уважение към циганската идентичност, усилията за интеграция няма да доведат до резултати ", – казва Джордж Сорос.

Според него е необходимо да се разработи общоевропейска "циганска политика", отчитаща правата им. Освен това е необходимо да се увеличи и да се оптимизира отпускането на средства за проекти за подобряване на условията на живота им.

"Чрез единна и уважителна политика след 20-30 години ще бъде възможно да се избавим от стереотипите, на основата на коите се гради политиката на популистките и националистически тенденции, особено в Източна Европа. Но ако всяка държава ще се занимава сама с "техните" цигански проблеми, никакъв съществен напредък не може да бъде постигнат ", – каза Джордж Сорос.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!