Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

Внимание! Вижте как действат вече крадците

крадец 300x168 Внимание! Вижте как действат вече крадците
Снимка: razkritia.com

Ориентират се по отпускарските ви снимки

Полицейски служители предупреждават да бъдете особено внимателни какви снимки качвате в социалните мрежи.

Напоследък крадците вече са се преориентирали и следят внимателно снимките, които се качват в социалната мрежа. Повечето хора споделят интересните моменти от своята почивка още на мига, а това дава зелена светлина на крадците, тъй като означава, че не сте у дома.

Янко Николов, който е началник на отдел „Престъпления срещу собствеността” в Столична дирекция на вътрешните работи заяви в ефира на Българската национална телевизия, че никой не е застрахован от кражба.

Той припомни, че домът на кмета на столицата Йорданка Фандъкова също стана обект на кражба.

Освен това през лятото освен обичайните групи обирджии, в столицата идват и гастрольори, предвид, че е отпускарски сезон и много от хората тръгват нанякъде и оставят домовете си празни, което е рай за крадците.
Николов посочи, че често пъти криминалните групи са добре организирани. Обирджиите могат да заглушат сигнално-охранителната техника и по този начин да действат необезпокоявани от никого, а в същото време вие сте спокойни, че домът ви е защитен.

Освен това не трябва да се пропуска и една малка, но съществена подробност – голяма част от организираните групи за обири имат къртици в охранителните фирми.

Те не престават да се усъвършенстват и разбиването на една брава им отнема не повече от няколко секунди, пише Блиц.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!