Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Паметта значително се подобрява с две чашки какао

kakao
Снимка: 30dumi.eu

Изследователи са успели да установят, правейки серия от опити, че постоянното използване на какао или горещ шоколад значително подобрява паметта. Тези напитки са особено полезни за по-възрастните хора, които страдат от провали в паметта.

Учените от Харвард са установили, че пиенето на две чаши какао на месец има положителен ефект за подобряване на кръвообращението в човешкия мозък. Подобряването на доставката на кислород към мозъка има изключително положително въздействие върху подобряване на умствените способности и в частност на паметта.

Но при това експертите смятат, че е твърде рано да се изпада в еуфория и да се говори за точност на тази информация. В този случай трябва да се изяснят получените данни, за да се елиминира влиянието на други външни фактори.

В момента е невъзможно да се говори за абсолютните ползи от пиенето на тези напитки. Това до голяма степен се дължи на факта, че изследването е проведено върху малка група от хора - шестдесет души. Средната им възраст е по-малко от 63 години. Изследванията продължават.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!