Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24chasa.bg

Бащата на Богдана Карадочева бил убит с един удар от Шахо Циганина

Бай Кольо Вутев от с. Торос е сред последните оцелели от лагерите на смъртта. Пред очите му са били избити повече от 600 души, а труповете им са изнасяни в чували от каменоломните край Ловеч. В ръцете му издъхнал и Иван Карадочев, баща на популярната певица Богдана Карадочева, обяви самият той в предаването на Карбовски "Фронтова линия".

И днес 73-годишният мъж се стряска в съня си само от спомена за зловещия надзирател Шахо Циганина. Мъжът, който с един удар убива жертвите си. А за да поеме властта над затворниците, пребива до смърт собствения си брат.

Трагедията в семейството започва, когато Кольо е невръстно дете. Всички били на нивата, когато дошли двама милиционери с мотор с кош. Те арестували вуйчото, нахлузили върху него чувал и го преметнали в коша надолу с главата. Близките му не го видели след това 8 г. Причина за ареста станало приятелството между Никола Петков и вуйчото на момчето. Същия ден в София бил арестуван и земеделският лидер.

Комунистите имали и други причини да преследват фамилията - били буйни и своенравни, не премълчавали, отказвали да влязат в ТКЗС-то. Няколко години по-късно и бащата влязъл в затвора. Майката не издържала на тормоза и се разболяла. Докато тя била в болница, съседи се грижели за Кольо и 3-годишната му сестричка. Всяка сутрин къщата на двете деца била обискирана за издирвани от властта лица. Един ден момчето се скарало с милиционера и униформеният извадил пистолет. Малкият бил спасен от съседите, но омразата към комунистите се отприщила.

Без притеснение той се шегувал на техен гръб, като посочвал нещата, които не му харесват. Накрая предизвикал сбиване на младежка вечеринка, организирана за бригадирите от селото. Дни по-късно вече бил един от лагерниците край Ловеч. Веднага се сприятелил с хора, имащи неговата съдба. Сред тях бил и бащата на Богдана Карадочева - Иван. Един ден, докато работели, Иван предизвикал яростта на Шахо Циганина, който го убил с един удар. Бащата на певицата издъхнал в ръцете на Кольо. Младият мъж станал свидетел на повече от 600 убийства, но за никого не страдал повече.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!