Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учени предупреждават: Храната от микровълновата печка е ОПАСНА

микровълнова печка, измерване на радиацията
Измерване на радиацията

Пърженето в масло се смята за един от най-вредните начини за готвене. Но малко хора знаят, че готвенето в микровълновата печка е няколко пъти по-опасно. В основата на всяка микровълнова печка е мощният излъчвател – магнетрон. Електромагнитното поле, създавано от него, въздейства на молекулите в храната. Mолекулярните частици започват да се движат и да се сблъскват помежду си, което води до повишаване на температурата на храната, поставена в микровълновата печка.

Учените са доказали, че такъв процес на нагряване изключва възможността за запазване на някои антиоксиданти и витамини. Например, броколите – един от най-полезните видове зеле – губи около 98% от противораковите си вещества.

Ден 1: Растенията са орязани, за да се наблюдава новия растеж
Отляво: Растение, поливано с микровълнова вода
Отдясно: Растение, поливано с филтрирана вода
Снимка: eutimes.net
Ден 9: Ефектът от поливане с микровълнова вода
Отляво: Растение, поливано с микровълнова вода
Отдясно: Растение, поливано с филтрирана вода
Снимка: eutimes.net

С други думи, микровълнова разрушава всичко, което е полезно в продуктите, оставяйки само огнеупорни минерали и някои клетъчни влакна.

Учените предупреждават, че редовната консумация на храна, приготвена в микровълнова печка, заплашва със съдови заболявания, сърцето червата, намалява активността на мозъка и влошаване обмяната на веществата.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!