Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

От БСП обещаха! Повече пари за пенсионерите по Коледа!

1 милиард долара
Ще има ли коледни надбавки за пенсионерите? Снимка: jadamix.com

Това обаче може да коства нови задължения на страната ни

Борислав Гуцанов, депутат от Коалиция за България, заяви, че правителството прави всичко възможно, за да осигури достатъчно средства за коледни надбавки към пенсиите. Гуцанов е категоричен, че това е следващата логична стъпка след като от кабинета се погрижиха да увеличат майчинските, както и помощта за първокласниците. Червеният депутат заяви още, че посредством актуализацията на бюджета управляващите се опитват да поправят щетите, нанесени от управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Въпреки гръмките заявления обаче Гуцанов не можа да отговори от къде държавата ще намери необходимите средства за планираните надбавки за пенсионерите. Депутатът не даде отговор и на въпроса каква точно сума ще получат те към пенсиите си. Тези недомлъвки накараха бившият министър на еврофондовете по време на управлението на ГЕРБ Томислав Дончев да изрази притеснението си, че правителството на Пламен Орешарски отново ще изтегли поредния заем, с който да се осигурят новите социални надбавки.

Това ще се окаже пагубно за страната ни, алармира Дончев, цитиран от Новини БГ. Депутатът от ГЕРБ е убеден, че актуализацията на бюджета, която разрешава на страната ни 1 млрд. лева дълг е единствено с цел да се облагодетелстват определени хора от властта. Бившият министър разкри още, че по време на заседанието вчера, когато се е обсъждал новия бюджет, народните представители на управляващите партии са обсъждали единствено кой къде ще ходи на почивка – дали на море или на планина.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!