30dumi.eu

Известен учен-атеист публично призна, че е сгрешил, и че има Бог

създаване на Земята
Снимка: 30dumi.eu

Абсолютен шок за научния свят стана изявлението на известния професор по философия Aнтъни Флу. Ученият, който в момента е над 80 години, в продължение на десетилетия e един от стълбовете на научния атеизъм, публикувайки множество книги и лекции, изградени върху предпоставката, че вярата в Бога не е оправдана, пише порталът "Meta".

Но поредицата скорошни научни открития са заставили великия защитник на атеизма да промени възгледите си. Флу заяви публично, че е сгрешил, а Вселената не може да възникне сама от себе си – тя, очевидно, е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим.

Според Флу, преди той, както и други атеисти, е бил убеден, че някога от мъртва материя просто се е появила първата жива материя. "Сега е невъзможно е да си представим изграждането на атеистичната теория за произхода на живота и появата на първия възпроизвеждащ се организъм," – казва Флу.

Според ученият, последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне сама по себе си, и е нечия разработка. Генетичният и код и буквално енциклопедичните обеми от информация, които се съдържат в молекулата, отричат възможността за сляпа случайност.

Английският учен Джон Мартин Рийс, който е удостоен с наградата Темпълтън тази година, счита че Вселената – много сложно нещо. Ученият, който има повече от 500 научни статии, получи 1.40 милиона щатски долара за това, че доказа съществуването на Създателя. Въпреки, че той самият физик е атеист, добавя изданието scinews.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!