Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сорос – интереси или филантропия

JS

Отровните корени на комунизма

Червената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Снимка: burgas-podlupa.com

Екип „Под лупа“ /burgas-podlupa.com/

Преди повече от 14 години пред БТА един виден български политолог споделя следното:

„Фондация „Отворено общество“ занапред няма да се финансира само от Джордж Сорос, а ще търси средства и от други дарители. Това съобщи днес на пресконференция председателят на управителния съвет /УС/ на фондацията Евгений Дайнов.

Той уточни, че Джордж Сорос постепенно е започнал да намалява финансирането на мрежата си – от 29 фондации и да закрива част от програмите им.

Финансирането от Сорос вече ще зависи от това колко добри са идеите на всяка една от фондациите, каза г-н Дайнов. По думите му в близките няколко месеца фондацията ще разбере какви средства ще й отпусне Джордж Сорос.“

Колко милиона е дал богатият евреин на български организации, фондации и стипендианти, който е бил в класациите на „Форбс“с богатство възлизащо на около 7 млрд. $ ?!

Това се случва чрез дружество „Микрофонд“, собственост на „Фондация Микрофонд-София“, регистрирана в България, но работеща с дарение от „Фонд за икономическо развитие на Джордж Сорос“, Ню Йорк.

Към 2004 г. „Микрофонд“ – първо като програма, а след това като фондация и отделно дружество е имало 10 клона и 7 офиса, някои от тях в затънтени райони с висока безработица. Раздадени са били16,6 млн. лв., разкрити са 1000 работни места. Подкрепени са 150 фирми.

Парите, които „Микрофонд“ дава, са били основно кредит от Райфайзенбанк. Фондът на Сорос обаче го гарантирал до 75%. Магнатът отпускал пари за административните му разходи и заплати (около $ 2 млн.), нещо което научаваме от в.24 часа през май 2004 г.

Пълномощник на интересите на Сорос в България е фондация „Отворено общество“. Всичко се съгласува с нея. Около $ 100 млн. е инвестирал Джордж Сорос в България в годините на преход, изчисли изпълнителният директор на фондацията Райна Гаврилова. „Във върховите години, когато се е смятало, че демокрацията е млада и незащитена, фондацията е получавала до $ 10 млн.“( иначе нашите соросоиди, ама никак не били захранвани с пари- б.а.)

Според Димитър Луджев, един от тримата пионери на организацията на Сорос у нас, „Отворено общество“ е най-мощният финансов ресурс за страната до ден днешен“.

И всичко това е до 2004 г., а до днес са минали още 9 години …

Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Става известен с валутни спекулации и дейността си на филантроп. Основава фондация „Отворено общество“ и написва няколко книги ни информира Уикипедия.

Множество конспиративни теории за унгарско-американския финансист и филантроп Джордж Сорос биват създадени от момента на забогатяването му. Голяма част от тях са организирани около пресечните точки между политическите му възгледи и финансовото му богатство. Авторът Майкъл Волрайх нарича явлението „анти-соросизъм“.

Анти-соросизмът е обект на растяща критика, поради повишеното разпространение на анти-сороските конспиративни теории сред консервативни и националистически кръгове, като Волрайх сравнява тези теории с конспиративните теории за фамилията Ротшилд, популярни в Европа през 19. век. Поради дейността на фондациите „Отворено общество“, подкрепящи и финансиращи неправителствения сектор, неправителствените организации и свързаните с тях лица често биват наричани иронично „соросоиди“, на които се приписва прокарване на користни интереси в своя или на самия Сорос изгода, както и протекционизъм над „малцинства“ (етнически, сексуални и др.) в ущърб на „мнозинството“.

През 2011 г. финансовото списание „Форбс“ публикува пространен материал за Джордж Сорос, неговия активизъм и външната политика на САЩ. В него се казва: „Сорос е мразен, защото много хора в Източна Европа и Централна Азия смятат, че той използва парите си, за да руши устоите на политическите им системи. Вярно или не, това гледище клони към популяризиране на анти-американизъм. То дава на диктаторите опорна точка, която да използват против американските дипломати“, отбелязва в специална статия Уикипедия.

Осемкратният кандидат за президент на САЩ и теоретик на конспирациите Линдън Ларуш и неговото движение издават серия публикации, в които се твърди, че Сорос е лидер на нелегалната търговия с дрога. Анти-Сорос позициите на Ларуш започват още през 90-те, когато членове на движението му провеждат на 10 януари 1994 г. протест срещу милиардера. В последствие същото обвинение отправят политикът Денис Хастърт, писателят и активист Дейвид Хоровиц и Клиф Кинсайд от организацията „Прецизност в медиите“.

Сорос е гуру във финансовия свят от “черната сряда” на 16 септември 1992 година, когато британският паунд рухва и стотици хиляди са разорени и със стопени спестявания. За един ден тогава Сорос спечелва един милиард долара. Мнозина смятат, че ударите му на борсата почиват не на прогнози, нито на предчувствия и “знаци” от звездите, а на източена вътрешна информация и спекулативни операции. Срещу него са водени съдебни дела в такава посока, отбелязва сайта kliuki.bg.

dzhordzh-soros-i-luis-beykan-sa-svili-investitsiite-si-v-zlatoДжордж Сорос и златото

Благовест БЕЛЕВ

Последните пет седмици бяха истински тест за инвеститорите в злато. Най-сериозният спад се състоя в две поредни търговски сесии (12 и 15 април), при които златото поевтиня с между 11 и 13 на сто в основните валути. Това рязко двудневно поевтиняване бе последвано от близо 6-7 процентно покачване в следващите две седмици, като по този начин в началото на май жълтият метал бе възстановил повече от половината от загубеното преди това. За последвалия период от 3 до 24 май, благородният метал регистрира понижение от около 6 на сто и към момента се търгува на нива от 1385 долара или 1070 евро за тройунция.

Една от широко тиражираните в медии причини за поевтиняването на златото бе промяната в нагласата на големите “гуру” инвеститори, като Джордж Сорос бе едно от най-цитираните имена. През две поредни тримесечия (4-тото на 2012 г. и 1-вото на 2013 г.) фондовете на Сорос намалиха експозицията си към борсово търгувани фондове, базирани на цената на златото. В едно от интервютата си, легендарният инвеститор каза, че макар и да не очаква понижение на цената на жълтия метал, ролята на златото като “сигурно убежище” е поставена пред сериозен тест. Джордж Сорос започва да акумилира позиции в злато още в началните етапи на кризата през 2009 и 2010 г. През 2010 г. в интервю инвеститорът нарече златото “ultimate asset bubble”, което мнозина възприеха като едва ли не “най-големия балон”, а други изтълкуваха като “балон, който тепърва ще се материализира”.

Въпреки думите му през 2010 г., през 2012 г. инвеститорът поднови агресивните си инвестиции в злато и така стигаме до споменатото по-горе интервю от април 2013 г. Но как действа Сорос сега? Последните борсови данни са, че фондовете на инвеститора са се насочили към сектора на златодобивните компании, като инвестира както в големите производители, така и в малките т.нар. junior компании (които имат залежи, но все още не са започнали добива). А защо един легендарен инвеститор би инвестирал в миннодобивен сектор, ако не очаква цената на добиваната суровина да се покачва е въпрос, чийто отговор тепърва предстои.

251575_300x028-годишна бразилка съди Джордж Сорос за побой

data.bg

Бразилската звезда от сапунени сериали Адриана Ферейр (28 г.) е завела дело срещу бившото си гадже – милиардера Джордж Сорос (80 г.), съобщава NYPost отпреди 2 години.

Тя иска 50 млн. долара.

Ферейр и Сорос били гаджета цели пет години до миналата година, когато милиардерът най-безцеремонно я зарязал.

Тя твърди, че той обещал да й подари апартамент в горен Манхатан, на стойност 1.9 млн. долара. Наскоро те се видели за отново за една нощ, в която Сорос й признал, че е дал апартамента на друга жена.

Бразилката твърди, че се скарали, при което Сорос й зашлевил шамар и започнал да я души.

След това той я замерил с лампа, но не успял да я уцели, лампата се счупила на пода и актрисата си разрязала крака, за което се наложило да й направят 3 шева. Тя повикала полиция, но не повдигнала обвинения веднага.

Сорос отрича всичко.

Business Insider припомня, че през 2005 г. инвеститорът приписа на втората си съпруга Сюзан Уебър апартамент за 24 млн. долара на Пето Авеню.

326927-l

Все пак Сорос е давал милиони в България, макар че те се равняват на даденото от него на две от жените му, но така е с филантропите милиардери …

Чувства, екзотика, долари, филантропия и разбира се интереси …

Екип „Под лупа“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!