Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Халваджиян: Безумието на кабинета може да взриви държавата

Телевизионните продуценти скочиха срещу Сидеров

/КРОСС/ Имаме още сили да иронизираме, през последните 10 г. само репетирахме. Много неща в политиката се разбраха. Специално поведението на Волен Сидеров е безумно и е време всички журналисти да вземат отношение по въпроса. Това каза пред Нова телевизия продуцентът Джуди Халваджиян.

Актьорът Димитър Рачков потвърди, че заради отправените обиди от Сидеров към Мария Игнатова, ще бъде заведено дело. Омерзен съм от изказванията му, посочи Рачков. По думите на продуцента Магърдич Халваджиян Народното събрание се е подиграло в очите на хората с назначението на лидера на "Атака" за шеф на Етичната комисия след всичко, което се случи по улиците на София в последните седмици. В рамките на по-малко от месец това правителство направи толкова безумни грешки, че в един момент наистина ще взривят държавата. Не може хората всеки ден да са по улиците на протест, а ти да се правиш, че не забелязваш какво се случва, и само да се опитваш да замазваш гафовете си, каза още Магърдич Халваджиян.

Телевизионните продуценти скочиха срещу Сидеров

/КРОСС/ Асоциацията на телевизионните продуценти изпрати публична декларация срещу лидерът на ''Атака'' Волен Сидеров.

''С настоящата декларация Асоциацията на телевизионните продуценти осъжда категорично агресивното поведение и недопустимия език спрямо редица български журналисти и медийни лица, проявени през последните седмици от народния представител Волен Сидеров. Обект на грубото отношение на г-н Сидеров бяха представителите на медийната общност Лора Крумова, Теодор Ангелов, Мария Цветкова, Димитър Патарински, Мария Игнатова, Магърдич Халваджиян, както и цели телевизии и предавания. Г-н Сидеров си позволи да отправя многобройни обиди, клевети и заплахи срещу професионалисти, отразяващи актуалната обществено-политическа обстановка в страната. Системното негативно поведение на г-н Сидеров срещу медийната общност се изроди и до актове на физическо насилие, както срещу телевизионни репортери и оператори, така и срещу български полицаи, изпълняващи служебните си задължения за опазване на обществения ред. Доброто възпитание ни възпира да посочим тук нецензурните квалификации, които Сидеров употреби публично спрямо журналисти и водещи на телевизионни предавания. Цялото общество бе техен свидетел", се посочва в декларацията.

"Всичко посочено дотук ни дава основание да алармираме президента и Народното събрание за проявите на депутата Сидеров, насочени по същество срещу свободата на словото и изразителите му - българските медии. Намираме за скандално и недопустимо подобно поведение на народен представител, призван с цялостната си дейност да отстоява законността и морала. Призоваваме Ви да реагирате съобразно Вашите правомощия за предотвратяване на подобни ексцесии от г-н Сидеров, доколкото действията му уронват авторитета на парламентарната институция. Социален и политически абсурд е фактът, че Волен Сидеров бе избран за председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика. Изказваме силното си разочарование и възмущение от този избор. Надяваме се Народното събрание да преразгледа решението си и да освободи г-н Сидеров от тази длъжност. Заемането й от него противоречи на самата й същност и дискредитира Народното събрание пред българската и международната общественост", пише още в декларацията на телевизионните продуценти.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!