Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10 рецепти как да се излекуваме с канела и мед

От кашлица и простуди, възпаление на пикочния мехур, гастрит, инфаркт, затлъстяване, рани, зъбобол, косопад, до рак на костите и рак на стомаха...

канела и мед

Рецепта 1 (при кашлица и простудни заболявания): Три пъти на ден се взима по 1 с. л. затоплен мед, в който е прибавена ¼ ч. л. канела.

Рецепта 2 (при възпаление на пикочния мехур): Взимат се 2 с. л. канела и 1 ч. л. мед, разтворени в чаша топла вода. Тази смес унищожава микробите, които са се заселили в пикочния мехур.

Рецепта 3 (при гастрит): Преди всяко ядене се взима 1 с. л. мед, поръсен с канела. Това намалява киселинността и помага на организма да преработи дори и най-тежката храна. Медът с канела също премахва болката и лекува язвата.

Рецепта 4 (за профилактика на инфаркт): Всеки ден на закуска се пие чай и се изяжда филия хляб, намазана с мед, който е разбъркан с канела. Тази смес понижава нивото на холестерина в кръвта и укрепва сърдечния мускул.

Рецепта 5 (при затлъстяване): Вечерта се приготвя чай, като в чаша гореща вода се слага 1/2 ч. л. канела и се оставя да престои половин час. След това се добавя 1 ч. л. мед и се изпива половината течност от чашата. Останалата половина се прибира в хладилник и се изпива на сутринта на гладно. На следващата вечер се приготвя нова порция.

Рецепта 6 (при кожни инфекции): Приготвя се смес от равни количества канела и мед и с нея се мажат поразените участъци. Мазилото помага при гъбички, екзема и други кожни раздразнения.

Рецепта 7 (при рани и порязвания): Наранените места се посипват с канела на прах. Тя притежава силни антисептични свойства.

Рецепта 8 (при зъбобол): Върху болния зъб се нанася смес от 1 ч. л. канела и 5 ч. л. мед, докато болката утихне.

Рецепта 9 (при косопад): Косата се намазва със смес от затоплен зехтин, 1 ч. л. канела и 1 с. л. мед. Оставя се маската да престои 15 минути, след което се измива с топла вода.

Рецепта 10 (при рак на костите и рак на стомаха): Три пъти на ден в продължение на 1 месец се пие по 1 с. л. мед, разбъркан с 1 ч. л. канела.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!