Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Секс с девственици увеличава шансовете за промоция

Юан Юлай, добре известен в Китай адвокат
Юан Юлай, добре известен в Китай адвокат. Снимка: Weibo.com

В Китай, поредицата от случаи на изнасилвани деца от служители на Китайската комунистическа партия (ККП), нашумели през последните няколко седмици, са свързани с вярването, че сексът с девственици подобрява шансовете за промоция...

Базираният в Гуанджоу, Китай, адвокат Суи Мучинг каза пред Радио Свободна Азия, че отнемането на девствеността на момичета изглежда се е превърнало в редовна практика сред комунистическата бюрокрация.

"Налице е суеверна игра на думи на базата на сходството между думите "девственост" и "първо ниво" длъжностно лице, което означава, че една злина се е превърнала в обичай сред много невежите служители", каза той. "Според него, ако искате да бъдете сигурни, че едно момиче е девствено, то трябва да е все още в началното училище."

Въпреки че практиката е от години, жертвите и техните семейства се борят да намерят справедливост в една система, която облагодетелства служителите на комунистическата партия, и може да окаже натиск върху адвокатите, които се опитват да се справят с подобни "чувствителни" теми.

Добре известен в Китай адвокат, Юан Юлай писа в блог за намесата, с която адвокатите се сблъскват, когато се опитат да вземат подобни случаи. Позовавайки се на конкретен случай, той каза: "Адвокатите получиха нареждане от Бюрото на правосъдието, че не могат да представляват случаи на изнасилвания на млади момичета - те могат да защитават сексуалните престъпници, но не и децата-жертви."

В интервю за Epoch Times Юан каза, че темата е много "чувствителна" не само защото засяга длъжностните лица, но и защото разкриването на сериозността на проблема би могло значително да повлияе "социална стабилност", ако се въвлекат медиите и общественото мнение.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!