Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутатите яхнаха авантата

Окупираха Правителствена болница да се лекуват без пари

зъболекар, стоматолог
Снимка: vsekiden.com

Холивудски синдром подгони новобранците в Народното събрание. За да се изявяват пред микрофона от трибуната на парламента, повечето решиха да ремонтират основно зъбите си, за да докарат подобаваща визия за камерите, а и пред колегите си.

Най-закъсалите обаче си направиха тънката сметка, че ще трябва да се бръкнат с няколко хилядарки. За да потегнат усмивката на аванта, те окупираха стоматологичните кабинети на бившата Правителствена болница. Юрушът на безплатните прегледи е продиктуван от яките харчове на народните избраници за ремонти на ведомствените им жилища.

Неотдавна няколко от новите депутати на ГЕРБ се оплакаха от голите и мръсни стени, които заварили в зачислените им апартаменти. Всички козметични поправки и внасяне на допълнителни мебели са си за тяхна сметка, уточняват запознати. Докато всички пресни лица в пленарната зала обаче се нанесат във ведомствените блокове, ще мине още месец, защото Народното събрание даде толеранс на бившите им колеги, изхвърчали от този състав на законодателния орган. Тези от тях, които имат ученици, могат да останат в жилищата до края на втория срок в школото. За някои това е краят на юни, но за други - средата на юли.

Изглежда обаче наследниците им по банките в пленарната зала имат по-голям мерак да оправят външния си вид, отколкото да се кахърят за жилищата. И ремонтът на зъбите им се струва по-неотложен. Затова и стоматологията на болницата за властта буквално пуши от сутрин до вечер - бръмчат машини, слагат се пломби последен модел, дялкат се коронки.

Сред мераклиите, готови да "търпят за хубост", макар и постегнати от предишния парламент, са Менда Стоянова и бившата здравна министърка Десислава Атанасова. Те категорично решиха да намалят цигарите, за да избелят усмивката си до блясък. За целта и двете се подлагали редовно на понякога болезнените избелващи процедури. Младата Даниела Савеклиева от Благоевград пък дори се отказа от любимите си дълги кафета, за да не зацапа белия емайл.

Стриктно спазват часа при зъболекаря и герберите Георги Марков и Красимир Ципов. След като се оказало, че имат сума ти стари пломби за сменяне, те се проклинали, че не са посетили по-рано докторските кабинети. Най-много работа на стоматолозите създал Павел Шопов от "Атака", който занемарил зъбите си заради страха от стърженето на машинката. Този път обаче и той решил да не се излага пред по-младите си колеги, а и да поосвежи дъха си.

На "солени" стоматологични процедури са се подложили и двете красавици от "Атака" - приятелката на Волен Сидеров Деница Гаджева и русокосото бижу на партията Миглена Александрова, която е бивша пиарка на националистите. Те обаче не успели да намалят пафкането на цигарите.
Най-редовни при зъболекаря досега били депутатите от ДПС и в статистиката те са на последно място по стоматологични проблеми. Колегите им в червената група имат повече зъби за коронки и мостове, шегуват се самите социалисти. Младоците сред тях, разбрали, че ще попаднат във фокуса на телевизионните камери с влизането в парламента, най-пъргаво се отправили към кабинетите на белите престилки. Пак отново за блясък. Соцлидерът Сергей Станишев лично давал пример с усмивката си, която поддържа всеки месец при известен стоматолог.

Атакуват и ведомствените доктори на морето

За да не изпуснат авантата, част от депутатите се изхитриха и си записаха часове при зъболекарите на морето. Така, докато почиват във ведомствените бази, политиците ще потегнат и развалените кътници, разбира се - безплатно. Списъците с пациенти на стоматолозите обаче били вече препълнени и светилата отказвали да записват въпреки горещите молби на новите народни избраници. /vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!