Следвайте "Буднаера" в Телеграм

GSM-и изтребват пчелите

Не произвеждат мед, кралицата в кошера спира размножаването

пчели
(Ralph Orlowski/Getty Images)

Мобилните телефони действат направо смъртоносно на пчелите, освен че объркват пчелните колонии. Специалисти в световен мащаб доказаха отрицателното въздействие.

Учените поставяли включено мобилно устройство два пъти на ден в пчелен кошер за по 15 минути. След три месеца пчелите спрели да произвеждат мед, яйцата на кралицата - пчелата майка, намалели наполовина и цялото пчелно семейство в кошера се смалило драстично под въздействието на електромагнитната радиация от мобилните клетки.

Пчелите се ориентират в пространството чрез пигмента криптохром - чрез него те усещат посоките на магнитните полета. А именно върху този пигмент оказват силно разрушително влияние телефонните клетки. Така пчелите, веднъж излезли от кошера, не намират пътя си обратно към него.

Колко точно пчели се затриват от убийственото влияние на джиесемите, няма как да се установи. Но заради много опасни влияния по целия свят за последната година популацията на пчелите е намаляла между 17 и 30% за различни региони.

Това е пагубно и от чисто икономичестка гледна точка, защото пчелите опрашват посевите по целия свят. Загубите се изчисляват в милиарди. Като дори се предполага, както "Всеки ден" информира вече, че ако пчелите изчезнат - флората на земята ще намалее наполовина в рамките на няколко години.

Основните опрашвачи на посевите са пчелите и тяхната функция не може да се компенсира от вятъра, птиците и др., предупреждава науката.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!