Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учени доказаха: Има русалки!

Митичните същества са дълги по 15 метра и тежат цял тон

русалки в Гренландско море

Едва ли има възрастен човек, който вярва в русалки. Оказва се обаче, че в морето наистина живеят същества с тела като на хора. Само че вместо крака имат опашки. В това се убедиха лично двама учени - биолози, които заснеха митичните животни в началото на март. Сензационните кадри са включени във филма им „Русалки: Новото доказателство".

Д-р Торстен Шмидт и колегата му д-р Пол Робъртсън едва не припадат, когато на стъклото на подводницата, с която изследват морските дълбини край Гренландия, се залепя човешка длан. Всичко е като в научнофантастичен филм. Само че е истина и се действието се развива пред очите им. Дланта е с пет пръста, разположени почти като при истински човек. Тя обаче е много по-голяма от човешката, по-груба, а между пръстите има дебели ципи. Малко след този допир дланта се отдръпва и съществото, на което принадлежи, се извива във водата и се отдалечава с плуване. Тогава двамата биолози виждат, че тялото му е почти като човешко до кръста, а назад се изостря в огромна опашка.

„В момента, в който видях лицето, знаех, че в това същество има интелект", убеден е д-р Шмидт. След тази среща той вече твърдо вярва, че русалките съществуват. И доказва това във филма, който прави заедно с колегата си Робъртсън. Лентата събра в края на май 3,6 милиона души пред телевизорите. Това е най-гледаното предаване на „Енимал планет" в цялата история на канала.

Ако обаче мислите, че русалките са сексапилни, нежни и красиви същества, които пеят вълшебни песни, това са заблуди. Такива са само във фантазиите на моряците и в приказките. Русалките, които двамата биолози видяха, са по-скоро стряскащи и ужасяващи. Дължината им е близо 15 метра и сигурно тежат цял тон. Ако ги гледате отдалече, не е трудно да ги объркате с китове. А лицата им са всичко друго, но не и красиви. Очите им са хлътнали навътре като на извънземните същества от фантастичните филми, носовете им се състоят от две ноздри като дупчици, а устни просто няма. Лицата, както и телата, са странна смесица между чертите на хората и рибите. Сензационните кадри на двамата учени са заснети на 6 март.

По всичко личи, че русалките са земноводни същества. Биолозите успяват да снимат едно от тях, докато режи върху скала в морето. В първия момент решават, че това е кит. Изведнъж обаче то се изправя от средата, като само опашката остава да лежи върху скалата. В този момент става ясно, че не е кит, защото от средата нагоре прилича на човек. Малко след като им показва истинската си форма, съществото се приплъзва с опашката си към водата и се гмурва в морето.

Година преди да видят с очите си русалката, двамата биолози откриват останки от странно същество и в Африка. То е било нападнато от гигантска акула, която е унищожила част от тялото. Но от това, което се запазва, учените заключават, че може би става въпрос за митичното създание с тяло на човек и опашка на риба. Тогава пускат филма си „Русалки: Откритото тяло". Последните им открития затвърждават, че такива морски обитатели наистина съществуват.

И в Англия са ги виждали

Бреговата охрана на Великобритания също се е сблъсквала с нещо, за което се предполага, че е било русалка. Това става още през 2003 г. Има запис с камера, но той се разпространява публично едва миналата година. Екип на бреговата охрана е извикан в морето по сигнал за давещ се човек. Той веднага се отправя на спасителна акция навътре в морето. Когато обаче виждат съществото, което трябва да извадят на сушата, спасителите веднага прекратяват акцията.

„Имаше големи светещи очи. Със сигурност беше морски обитател", разказват хората от бреговата охрана. Официалното становище на властите е, че става въпрос за най-обикновен кит. Но хората, които са се сблъскали лично с това същество, са сигурни, че са видели истинска русалка. /vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!