Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ефикасен лек срещу високо кръвно

мед, лимон, чесън
Снимка: desant.net

Целебна смес от чесън, лимони, канела, мед и прополис може да ни отърве завинаги от това страдание

Може би най-големият здравословен бич за човечеството в настоящите времена е високото кръвно. От това социално значимо заболяване в началото на ХХІ век стадат близо един милиард души по цялата планета. Това прави малко повече от една четвърт от възрастното население по света. В отделни географски райони честотата на артериалната хипертония обхваща до над 30 % от жителите.

Статистиката показва, че 42,8 % от мъжете и 39,7 % от жените в България на възраст от 25 до 64 години страдат от високо кръвно. При това у нас се отчита непрекъснато нарастване на броя на хипертониците.

В борбата с това неприятно страдание отдавна се е включила и народната медицина. И все повече хора откриват спасение в нейните рецепти, заменяйки с тях силните лекарства, които като правило дават множество странични ефекти и причиняват още по-големи проблеми.

Така и баба Мита от великотърновското село Ресен, която дълги години отчита високи стойности на артериалното си налягане, първо пие с шепи медикаменти, рожба на фармацевтичната химия. Но положението й не се подобрява. Дори напротив. Кръвното й продължава, образно казано, да удря тавана, и понякога дори се налага да се вика линейка и да й поставят инжекции. Няма човек, който да не се отчае в такава ситуация. Но жената не се предава.

Тя комбинира рецепти, популяризирани от Христо Мермерски, и съвети от книгата на билколечителката Мария Требен и си прави свой лек, с който успява само за три месеца  завинаги да излезе от омагьосания кръг на хроничното си страдание. При това тя помага не само на себе си, но вече е споделила подробностите от лечението си с цели 3800 човека, които също го прилагат успешно.

А то е много просто и лесно за изпълнение, като не изисква почти никакви финансови средства за съставните части на рецептата.

Смесват се 400 г обелен чесън – задължително български,  и 4 обелени и изчистени от семките лимони. Те се смилат на каша с машинка за месо или пък с пасатор. Чесънът трябва да е взет от стари глави, да не е пресен. Получената рядка смес се насипва в тъмна бутилка и се запечатва отгоре с домакинско фолио. Тя се оставя в тъмно и студено помещение да престои 24 дни. Баба Мита прави уговорката, че шишето не бива да се държи в хладилник.

На 25-я ден целебната субстанция вече е готова за употреба. Вечер от нея се приготвя и лечебната смес, която се приема непосредствено преди лягане. Условието е да се вечеря към 18-19 ч. и да се ляга за сън към 22 часа.

В 1 ч. ч. се слагат 2 с. л. кисело мляко – за предпочитане домашно приготвено или поне отговарящо на БДС. Към него се прибавят 1 ч. л. от сместа, получена от чесъна с лимоните, ½ ч. л. канела, 1 ч. л. мед и 10-15 капки клеева тинктура (популярна и като прополис). Всичко това се разбърква добре и се изяжда преди да се легне.

На сутринта 2 с. л. кисело мляко се смесват с 2 с. л. смлени орехи, 1 ч. л. мед, , ½ ч. л. канела и 10-15 капки клеева тинктура. Но сега към това не се прибавя от чесново-лимонената смес. Полученият микс се изяжда преди закуска.

При баба Мита още на първата седмица, след като започнала да прилага това лечение, горната граница на кръвното й налягане пада от 200 на 130, а долната – от 100 на 70. Постепенно тя спира да взима предписаните й хапчета едно по едно, докато накрая окончателно се отказва от тях. От 2011 г., когато използва рецептата, та до днес, артериалното й налягане без изключения е в нормални граници – 130/70. А покрай това изчезват и болките й в бъбреците и в областта на сърцето.

Жената предупреждава, че е добре по време на терапията с природния лек да се спазва диета, изключваща тлъстите меса и пиенето на бира, алкохол и газирани напитки. /desant.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!