Wi-Fi – излъчванията убиват растенията


beforeitsnews.com

Пет датски деветокласнички наскоро са реализирали експеримент, който предизвика смут в научните среди. Той е започнал с наблюдение и един въпрос. Момичетата забележили, че когато заспиват с мобилните си телефони в непосредствена близост до главата, често имали трудности с концентрацията в училище на следващия ден.

Те искали да тестват ефекта на GSM излъчванията върху човека, но тяхното училище – Hyallerup в Дания, не разполагало с оборудване, което да позволи такъв експеримент. Така момичетата измислили тест, с който да се провери излъчването на телефоните върху растения.

Те поставили 6 съда, пълни с Lepidium Sativum, вид кресон, в стая без излъчвания, и 6 със семена в другата стая – до два Wi-Fi рутери, които според изчисленията на момичета трябвало да излъчват толкова енергия, колкото обикновен клетъчен телефон.

През следващите 12 дни те наблюдавали, измервали, претегляли и фотографирали резултатите. Но в края на експеримента резултатите били абсолютно ясни – семената, засадени в непосредствена близост до рутерите, не покълнали. Много от тях били напълно мъртви. Докато семената в другата стая се чувствали чудесно.

Експериментът на момичетата привлякъл интереса на учени от цял ??свят.

Сега професорът по неврология в Каролинския институт в Швеция Ким Хорсвад се е заинтересувал да направи контролиран от него подобен експеримент, в професионална научна среда.

mnn.com/30dumi.eu

Teens involved in plants and cellphone experiment, Hjallerup Skole
beforeitsnews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!