Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: Зачестяват психичните разстройства при децата

американски деца, ADD
Снимка: "The Psycho-Therapeutic School System: Pathologizing Childhood"

До една пета от децата и юношите в САЩ страдат от психични разстройства като депресия и тревожност, а честотата на тези заболявания се увеличава, предупреждават от Американските центрове за контрол на заболяванията и превенция (CDC).

"Всяка година, от 13 до 20 на сто от децата, които живеят в САЩ , са имали психично разстройство," се казва в доклада на CDC, пише AFP.

Подчертава се, че психично-здравните разстройства сред младите хора са важен обществен проблем, поради тяхната честота и ранната поява и въздействието върху децата, семействата и цялата общност, както и на разходите на правителството, които се оценяват на 247 милиарда долара на година .

Най-често срещаните психични разстройства сред децата в САЩ са дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD), от които страдат 6,8 на сто от младите хора. Следват поведенчески проблеми, които засягат 3,5% от децата и юношите, а след това безпокойство (три процента), депресия (2,1%), аутизъм (1,1%) и т.н.

През 2010 г. амоубийството е втората водеща причина за смърт сред американците на възраст от 12 до 17 години./30dumi.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!