Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сензационно: Ирански учен избра Варна, дават ни се космически технологии

Мехран Кеш
Снимка: dnesplus.bg

При небивал интерес преминава последният ден от международната конференция на инженера от ирански произход Мехран Кеш и неговата фондация във Варна.

Преди малко той съобщи пред медиите, че ако българското правителство подпише договор с фондацията, и по-точно с новоучреденото днес нейно звено във Варна, ни чакат истински технологични чудеса.

Във Фестивалния и конгресен център има толкова много желаещи да чуят от първа ръка за безплатните патенти на разработката на инж.Кеш, че се наложи хората да бъдат помолени да изчакат разговора с медиите и тогава да продължи форумът.

Учения подчерта, че технологиите, плод на 40-годишна работа, нямат нищо общо с ядрените. Той поясни, че след като е овладяна гравитацията, може всеки човек да работи във Вашингтон и вечер да се прибира в България. Все едно че е взел самолета Варна – София, обясни инж.Кеш, който познава проблемите на страната ни от 80-те г. насам с индустриализацията и замърсяването на природата. Мехран Кеш обясни, че на базата на новите генератори, които фондацията е създала и за първи път е демонстрирала преди седмица на голям международен форум в Италия, може нашата АЕЦ да не се използва или поне реакторите й да станат безопасни.

По същия начин може да се съживи селското стопанство на страната ви, обясни инж.Кеш. Българският клон на Кеш вече е регистриран във Варна и това е станало през почивните дни. Оттук нататък всичко ще зависи от българското правителство, което трябва да разпише условията за ползването на звучащите като научна фантастика научни открития. Варненските учени сами открили иранския инженер в Белгия и дори се срещнали с него. Затова той приел поканата да гостува в страната ни.
Именно революционното откритие, представено вече на 9 правителства, сред тях и на Иран, е дало възможност да се залови американският "невидим" самолет над територията на страната. Всяка държава, която иска да използва технологиите или да прави свои разработки на тяхна основа, подписва договор да не ги използва за нападение над други държави и за бойни действия.

Единственият проблем е, че хората от военно-промишлените комплекси ще останат безработни. Според Кеш те може да открият ново поприще в индустрия за спасяване на хората от тежки болести. "Ако не ги излекуваме, то поне ние няма да навредим на здравето им", каза Кеш, който съобщи, че вече имат сериозни успехи в тази област. То обаче зависи от правилното изчисление и прилагане на гравитационно магнитното поле върху организма на болния.

САЩ са получили разработката на Кеш, след като са били помолени от президентството на държавата и това е станало на 15 ноември м.г., съобщи иранският учен. "Така решихме въпроса с най-голямата държава", поясни инж.Мехран Кеш. Той обаче не скри, че е бил подлаган на гонения през последните няколко години, заради което се наложило преди 8 седмици спешно да напусне със съпругата си Белгия. Тя е станала жертва на побой, когато 8 спец полицаи нахлули в жилището им, разказа ученият. Инспекторите търсели следи от иранска ядрена програма в дома им. Там обаче не открили нищо, защото модулът не бил там, освен че не е на ядрен принцип. Като шега той описа ситуация, при която през ноември 2011 г. в Белгия бил заставен да заведе проверяващи при автомобила си. Казал им, че ще лети с него до Айндховен за демонстрация там. Обяснили му, че ако няма лиценз за летене, това е непозволено.

В момента Кеш се ползват от гостоприемството на италианското правителство. Затова и именно там на 21 април в Бреша световни лидери били поканени за демонстрация на изобретението на инженера и сложили подпис, че ще лобират пред правителствата си за космическите технологии.

Според учения има хора и икономически субекти, които се чувстват застрашени от откритията, които ще направят ненужни енергийните системи в сегашния им вид по цял свят. Иранската космическа програма за летателни апарати няма нищо общо с ядрената енергетика, подчерта Кеш. Тя позволява, за разлика от сега, хората да летят до далечни планети, без риск. Те могат да имат топлина, вода, светлина и защита от метеорити.

Всеки може да ползва изобретението, за да не плаща ток. Но една персийска поговорка казвала, че водата е безплатна и всеки може да пие и дори да се удави в нея. Ученият смята, че безплатната енергия не отменя обществените ангажименти на гражданите да издължават преки и косвени данъци, за да има образование, лечение, почистване на градовете. А най-важният ангажимент е да се опази мирът на планетата.
Мехран Кеш поясни, че откритието му възпроизвежда модела на движението на обектите в Космоса, например на Земята около Слънцето, и така се добива енергията от маграв реакторите.

Патентите фондацията предоставя напълно безплатно. Тя е независима и се самофинансира, за не успее натискът над учените да спрат изследванията си.

Юридически фондация "Кеш" в България се представлява от група варненци, един от които е Филип Филипов, съобщи новината инж.Кеш. /dnesplus.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!