Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 130 кандидат-депутати били сътрудници на ДС

Сатаната, изобразен на петзвездния комунистически флаг.
Сатаната, изобразен на петзвездния комунистически флаг. 撒旦魔教的五星标志。(网络图片)

От петзвездното червено знаме стърчат смъртоносни нокти

Според проучване, символът на пентаграмата има дълга история, тя символизира злото във Вселената и е отрицателен символ на боговете. Сатанинската религия е публично регистрирана в Съединените щати през 1966 г...

Над 130 от кандидат-депутатите са били сътрудници или служители на бившата Държавна сигурност или част от разузнавателните служби на Българската народна армия.

Това сочат данните, публикувани от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Комисията е проверила регистрираните от РИК кандидати за народни представители в 42-то Народно събрание, както изисква законът.

Проверени са 4145 души. На проверка не подлежат останалите 3160, защото са родени след 16 юли 1973 година.

Най-много са кандидатите с досиета в листите на ДПС - 16. От Коалиция за България 15 кандидат-депутати са сътрудничили на тайните служби.

В коалиция "ГОРДа България", в която е партията на Слави Бинев ГОРД, сътрудниците на ДС са 9, а в ГЕРБ и РЗС - по 6.

В "Атака" има четирима кандидати с досиета. Партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите" и коалицията ДСБ - "Български демократически форум" имат по двама секретни сътрудници в листите си.

Единствената коалиция без кандидати с досиета е СДС. Решението на комисията, в което са обявени и имената на кандидат-депутатите, сътрудничили на бившите тайни служби, е публикувано на сайта й. /dariknews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!