Следвайте "Буднаера" в Телеграм

11 рецепти за използване на кафето като лекарство

1. При резки промени и шокови състояния, под влиянието на съдържащият се в кафето кофеин кръвното налягане се повишава. При нормално налягане не се наблюдават значими артериални промени.

2. Кафето увеличава стомашния сок.Около половин час след приема киселинността достига своя максимум. Това ускорява процеса на храносмилането, като храната по-добре се абсорбира от тялото.

3. В тропическите страни традиционната медицина препоръчва семената на кафето като антидот /противоотрова/ на опиума. Използва се също при холера и малария.

4. Благоприятно е действието на кафето при отравяния с ниско качествени храни, въглероден оксид и въглероден диоксид, сероводород, керосин и мазутни изпарения. В тези случаи, след промиване на стомаха и червата се препоръчва да се дава на жертвата 1-2 чаши силно кафе. Неговите танини имат положителен ефект върху лигавицата на стомаха и червата, може да се утаи и инхибира абсорбцията на остатъци от токсични вещества. В допълнение, в случай на отравяне кофеинът тонизира тялото и укрепва отслабената сърдечна функция.

5. Понякога може да се използва кафе при заздравяването на рани. Ожулвания и рани (включително гнойни) се изплакват с 3% разтвор на калиев перманганат на прах, смесен с печено кафе. Промиването на раната трябва да бъде най-малко два пъти на ден. Покриващия прахообразен слой насърчава сушенето на раната и по-бързото оздравяване.

6. Съвременните напитки от кафе се използват като терапевтични хранителни средства. Тоник ефектът на кафето се вижда най-ясно при хора с ниско кръвно налягане. Той прогонва умората и сънливостта, повишава бдителността и реакцията, повишава вниманието, предупреждава за физически и психически грешки.

7. Комбинацията от кафе с яйчен жълтък предизвиква силен спазъм на жлъчния мехур и отделянето на жлъчка, особено при използването на безкофеиново кафе. Такова действие на кафе и яйчен жълтък с медицинска цел, някои лекари използват за така нареченото сляпо интубиране при лечението на заболявания на жлъчния мехур и черния дроб.

8. Като безвредна рецепта за слабително действие се прилага неподсладено кафе на гладно.

9. Кафето може да намали честотата на пристъпите при астматици и да компенсира липсата на калий в организма.

10. Кафето подпомага изгарянето на мазнините и прави мускулите по-еластични.

11. С използването на сурови зърна кафе могат да се лекуват главоболие, магарешка кашлица, простудни състояния, подагра и артрит./maxsport.blog.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!