Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращото откровение на Нана за лечението на рак в България отприщи многострадалците

Шокиращият разказ на Нана за унизителното отношение на българските лекари към онкоболните си пациенти предизвика гореща полемика във форума на БЛИЦ. По-голямата голяма част от читателите споделят мнението на тв водещата, тъй като са се сблъсквали с нейния проблем.
"Подкрепям Нана напълно! Имам приятелка, която от година се бори със същото заболяване и сега, като чета това, все едно слушам нея. Жалко е да срещаш такива ''лекари'' в момент, в който живота ти е обърнат с краката нагоре! Чудя се как издържат пациентите -не само на физическата болка, която в случая е едва ли не най-малкият проблем ....Ужасно е !", коментира наша читателка.

Друга добавя, че медик се заканил да направи гърдата й на терлик, когато тя отказала да му даде рушвет от 600 лева.

Трета разказва как синът й, който завършва медицина, не иска да работи в България заради лошото отношение към пациентите.
Четвърта, която се представя като Станка Господинова, е също е единодушна с Нана: "И аз подкрепям Нана. В Стара Загора в онкодиспансера ходим за болни роднини от 1994 година до днес. И трябва да ви кажа, че нищо не се е променило за близо 20 години. Особено ако не си опериран при тях в хирургиите. Овикват те като куче отвсякъде. Не се замислят, че ако няма онкоболни и тях няма да ги има. Като че ли са Господ".

Макар и по-малко, но все пак има читатели, които не са съгласни напълно с Нана. Те призоват да не се слагат всички лекари под общ знаменател. "Има всякакви лекари, но има и добри такива. Аз БЛАГИДАРЯ НА ДОБРИТЕ, които никога няма да забравя и винаги ще помня.

Има и много високомерни, които не искам да познавам и се моля никога да не съм в ръцете им", коментира читателка.

На същото мнение е и Ани: "Аз също съм онкологично болна и въпреки голямата трагедия, която преживях и то два пъти мога да кажа, че все още има чудесни лекари в нашата България! На първо място това е професор Горчев от Плевенската поликлиника "Света Марина". Невероятен лекар и специалист, той ми спаси живота втория път. Не зная в другите градове как е, но във Варна отношението към онкоболните е добро за тези възможности. В крайна сметка не трябва от страданието си да правим пиар. Не е само Нана. Тя има съпруг, а аз на 36 години останах вдовица с две деца наникъде. На 42 г ме сполетя кошмара. Мога да заявя, че съм горда със себе си, защото именно децата ми дадоха сили да се боря със страшната болест. На всички, които по неволя са онкоболни пожелавам силен дух и вяра най-вече в собствените сили! Успех!!!"

Най-малко изказвания са на хора, които не са съгласни с Нана. "Аз също съм с тази диагноза и мога да кажа, че това, което казва Нана е доста преувеличено. За мен българските лекари са добри, методите на лечение са едни и същи в цял свят - операция, химиотерапия и лъчелечение. Разликата е в стандарта на болниците. Мисля, че Нана и тук би получила качествено лечение, но като е решила да си дава парите никой не може да я спре", смята читателка с никнейм Една.

"Аз също съм с тази диагноза и в момента съм в ремисия. Лекувах се в провинциална болница и съм доволна от лечението - и всичко това без пари. Не всички лекари са лоши. А и отношението им към мен беше добро. Благодарна съм им.", хвали докторите друга читателка.

Друга не одобрява, че Нана занимава всички със своя проблем: "Смятам, че всички медии зачетоха личния проблем на Нана и тя получи прекомерно вниманието от цялата общественост...Премахването на нейната гърда обаче няма да я оправи, а други ще...Сега това ли я тормози? И прескача от ролята на съдия в ролята на адвокат."/БЛИЦ/dnesplus.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!