Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искате ли да знаете на кое място сте по богатство в света?

Искате ли да знаете какво място сред всички хора по света заемате въз основа на своя годишен доход? Сега можете да разберете. Най-вероятно резултатът ще ви изненада.

Повечето хора са любопитни да разберат какво богатство имат- холивудските звезди, например.

Наистина тези цифри са в състояние да подействат на хора със средна по големина банкова сметка депресиращо, да се почувстват по-малко значими и и успешни, отколкото биха искали. Но т. нар. «GlobalRichList», който степенува по богатство всички хора на планетата – е друго нещо. Може би той ще вдигне и настроението и самочувствието ви.

Проектът «Global Rich Списък» е създадена от специалисти в лондонската агенция «Poke». Тя работи по следния начин:

Влиза се в сайта ТУК [http://globalrichlist.com/], избира се валутата, в която можете да изчислите своя годишен доход, след това въвеждате в полето размера на доходите си за годината и натискате бутона «Show me the money!».

И незабавно виждате резултат: пореден номер в списъка на най-богатите хора в света, процентът на най-богатите, в който сте, а дори и графично изображение на мястото, което с доходите си заемате сред всички хора на земята.

Не мислете, че тези цифри са изсмукани от пръстите. При разработването на програмата агенция «Poke» се основава на данните от изследователската група за развитие на Световната банка (WorldBankDevelopmentResearchGroup).

"225 най-богати хора на Земята имат общо един трилион долара. Същата сума имат и 2,5 милиарда най-бедни хора в света заедно "- казват социолозите.

Разбира се, проектът не е направен само за да задоволи любопитството на хората.

Създателите му се надяват, че осъзнавайки своето "богатство", хората ще бъдат по-щедри към тези, на които никак не им е провървяло…/30dumi.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!