Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде са днес прочутите лечители от 90-те

През 1993 г. министерството на здравеопазването в Русия забрани масовите сеанси на Анатолий Кашпировски, Алан Чумак и други психотерапевти. Почти пет години преди това Русия, България и други страни сякаш бяха под масова хипноза. От екраните на телевизорите звучеше монотонен глас – "Вашето тяло е отпуснато, ръцете ви тежат…" Чумак с пасажи на ръцете зареждаше кремове и вода, които зрителите бяха сложили пред телевизорите. Къде са днес тези прочути "лечители", чиито концерти през 90-те години бяха по-популярни от поп концертите на звездите?!

Триумфалният възход на психотерапевта от Украйна Анатолий Кашпировски започва през март 1988 г. Тогава е излъчен първият му телевизионен сеанс. Кашпировски се намира в телевизионно студио в Останкино, а на 1500 км от него в Киев хирурзи оперират млада жена от рак. Операцията е без наркоза, пациентката е вкарана в транс от Кашпировски. Цялата страна немее пред телевизорите. Операцията минава успешно и народът на тълпи тръгва след Кашпировски. Но и днес пациентката отказва да дава интервюта, сякаш се страхува да не каже нещо излишно.

След няколко месеца психотерапевтът показва още един фокус. В Тбилиси. На две момичета едновременно правят сложна операция без наркоза. Кашпировски пак от разстояние издава заповеди от Москва, отново под светлините на телевизионните камери. Едната от пациентките, докато я режат, иска шампанско, втората стене сладострастно… [...]

Извършилият операцията хирург професор Георгий Йоселиани нищо подобно не си спомня.

Група авторитетни учени по това време пише писмо до правителството в Русия с молба да бъдат забранени масовите опити над хора. Викът на учените остава без последици.

В момента Кашпировски живее в Америка, рядко навестява Украйна, където има жилище.

В една руска телевизия планираха да възстановят сеансите му, но се отказаха.

Както в онези времена, така и днес Кашпировски има много фенове по света. Те искрено вярват, че ако наложат снимка на гуруто към болното място, то ще оздравее. Има дори случаи на излекуване.

Кашпировски крие и сина си, който има друга фамилия.

Юрий Лонго става прочут с трика си да съживява труп.

Сеансът му е сниман в една от столичните морги. Лонго размахва ръце над един труп и тялото се вдига… На другия ден магът става звезда. Но неотдавна един от неговите приятели актьори се разприказва, че е изиграл ролята на "трупа"… Лонго почива през 2006 г. от внезапно заболяване, макар че е здрав като бик. Според слуховете му направил магия Григорий Грабовой, чиито методи Лонго осъжда.

Загадъчна е и смъртта на известния лечител от 90-те Николай Левашов. При аутопсията се оказало, че всичките му органи са напълно здрави…

Съществува мнение, че заради дарбата си сензитивите плащат висока цена. Могъщите свръхсили удрят по най-скъпото им – децата…

Синът на Джуна Вахо загива при автомобилна катастрофа. Тя изправя на крака цялото политбюро, но днес не приема никого.

Алан Чумак е най-добродушният от маговете на 90-те години; той също преживява трагични моменти. Синът му е ограбен и пребит на улицата. Чумак сега е пенсионер на около 80 години.

Мария-Стефания през 90-те лекува с докосвания с ръце и билкови отвари; според слуховете лекува всички болести, дори рак. Около 2000 г. Мария-Стефания прекратява сеансите, спестяванията си дарява на детски и старчески домове. Самата лечителка се разболява от рак, едва успява да се справи с болестта./rasper-bg.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!