Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разпитват Корнелия Нинова

Червената фурия привикана в следствения отдел на Софийската прокуратура

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова е била привикана на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Червената фурия е била разпитана по аферата "Фронтиер", за която сигнализира лидерът на РЗС Яне Янев.

Скандалът избухна през февруари, когато Янев в качеството си на председател на Комисията за борба с корупцията публикува на сайта на Народното събрание първите декласифицирани документи за енергийните сделки, извършени в кабинета на тройната коалиция.

От тях става ясно, че тогавашният енергиен министър Румен Овчаров е лобирал шефът на "Фронтиер" Красимир Георгиев да доставя неизгодно за държавата ядрено гориво, заради което е разследван от НСлС от следовател Татяна Шарланджиева. Тя пък е приятелка на Корнелия Нинова, затова и БСП активистката й звъняла, за да се потули разследването.

В четвъртък в 10 сутринта Нинова пристигнала с адвоката си Васил Василев, за да даде обяснения по случая в прокуратурата. Според документите между Нинова и Шарладжиева е имало над 100 телефонни разговора. Нито Нинова, нито адвокатът й отговориха на питанията на "Всеки ден". "Да, била е разпитана, но досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител", коментираха от следствието.
/vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!