Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Крият 32 трилиона долара в офшорки

Богаташите – от бизнесмени до роднини на диктатори

1 милиард долара
1 милиард долара
Снимка: jadamix.com

Около 32 трилиона долара крият в офшорки богатите хора по света. Оценката е на бившия главен икономист на "МакКинси", дадена за британския вестник "Гардиън".

Милиони поверителни документи изтекоха от британската офшорна финансова индустрия, разкривайки за първи път идентичността на хилядите притежатели на анонимни богатства. След тях има президенти, олигарси, дъщеря на известен диктатор и обвинен в укриване на активите си от бившата му жена британски милионер.

Изтичането на 2 милиона имейла и други документи, главно от офшорния рай Британски Вирджински острови, има потенциала да предизвика сътресения по цял свят в растящата офшорна търговия, смятат икономическите наблюдатели. Британските Вирджински острови са най-успешните сред никнещите като гъби офшорни зони./Vsekiden.com/


Трима от Варна с доход над един милион лева

Варна. Трима варненски милионери вече са декларирали доходите си за миналата година пред НАП. Те са физически лица и са подали декларациите си по електронен път, като единият от тях е посочил доход от над 2 млн. лева, съобщиха от приходната агенция в града.

На 30 април изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица. Миналата година 10 варненци декларираха доходи от над 1 млн. лева.

До началото на април над 10 200 души са подали декларации за доходите си за миналата година, като 1 200 от тях са направили това по интернет.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис, и са внесли дължимия данък в срок до 30 април, припомнят от НАП Варна./StandartNews/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!