Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хора на Кунева бягат при Алексей

"Синдромът Пръмова" - сгромолясване в предизборна ситуация, подплаши и други партии

Меглена Кунева
Снимка: Vsekiden.com

Сгромолясването на Меглена Кунева продължава. Мадам Йес не само ежедневно се сбогува с недоволни съпартийци, но успя да захрани с кадри и партията на Алексей Петров "Свободен народ". Бившата еврокомисарка е в шок, сбогувайки се с един от най-приближените си - твореца на предизборната й програма Румен Гълъбинов, научи "Всеки ден".

Застрахователният експерт, който е и от създателите на партията, скочил право при Трактора, виждайки как парламентът скоростно се отдалечава от "България на гражданите". "Бялата якичка" на Кунева набързо пресметнал, че всичките му прословути 31 предизборни обещания ще отидат на вятъра и решил да се посвети на нов политически господар.

Тайната завера за новото поприще на бившия куневист станала на среща между Гълъбинов и изпълнителния директор на "Лев инс", който е и пълен адаш на бившия кмет Стефан Софиянски - и по собствено, и по фамилно име. Те лесно договорили преместването на изборния гуру в новата организация, благодарение на дългогодишното си приятелство.

Сгромолясването на "България на гражданите" още преди началото дори на предизборната кампания вече влезе в историята като синдрома "Кунева-Пръмова", категорични са политически наблюдатели.
И други партии се тресат да не лепнат "заразата на Пръмова" и хората им да се разбягат в предизборна ситуация. След като само дни преди старта на кампанията структури на Кунева из страната си късат партийните книжки.

Бесни, задето им спуснали парашутисти от централата. Според социолози освен партията вече се разпарчетосва и електоратът на Меглена Кунева. И най-твърдите се чудели накъде да поемат.

Симпатизанти на "България на гражданите" искали да се влеят в "партията на улицата", но такава няма - вождове на бунта редят кандидат-депутати в други партийни листи .

Така в момента изненаданият електорат на Кунева е в графата "колебаещи се дали и за кого да гласуват", отвратени от Пръмова. "От движение с претенции за надпартийност "България на гражданите" твърде бързо заприлича направо на партия, дори на тоталитарна", възмущават се доскорошни привърженици на бившата еврокомисарка. Според тях тя изобщо не е успяла да намери общ език с българските граждани, чието име използва в названието на формированието си./Vsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!