Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Спешни проверки на ТИМ?

ПП "Зелените"
Снимка: bgvestnik.ru
 
 

Чешки медии: ЧЕЗ е в ръцете на престъпници и ТИМ

Ръководството на ПП "Зелените" настоява комисията по финансов надзор да направи проверка на пенсионните фондове Съгласие и Сила, съобщи News.bg.

На пресконференция в БТА Борислав Сандов заяви, че тези фондове са свързани с групировката ТИМ. Зелените искат съдействие и от президента Росен Плевнелиев.

ТИМ са заподозрени за пране на пари в особено големи размери и рекет над фирми и граждани, заяви той. В с случая ТИМ протекцията е много директна, коментира още Сандов.

Сандов съобщи, че ТИМ притежава ключови предприятия в различни сектори на икономиката. Само списъкът е 8 - 9 страници, в който се вижда, че ТИМ е като държава в държавата.

От организацията искат ГДБОП и Главна прокуратура да започнат спешни разследвания в летища, пристанища, зърнени бази, банки, застрахователни компании и други фирми - притежание или с влияние на ТИМ и да бъдат повдигнати обвинения срещу лидерите и свързаните лица с групировката. От организацията заявиха готовност да бъдат привлечени в разследванията като свидетели.

Правителството в оставка, дойде на власт с обещание да се бори с организираната престъпност, но резултатите са, че основните лица на организираната престъпност са или още на свобода, или са в Южна Африка, каза Сандов.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!