Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРОСС/StandartNews

Състоянието на Бойко Борисов се подобрява

Бойко Борисов
Снимка: StandartNews

Димчо Михалевски: Бойко прикриваше огромни далавери по АМ "Тракия"

София /КРОСС/ Тройната коалиция пусна в експлоатация 133 километра магистрали без да са правени далавери, а до момента ГЕРБ е пуснало 111 км. магистрални участъци с престъпления за милиони. Това каза на брифинг в парламента депутатът от "Коалиция за България" Димчо Михалевски.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да може да изпълни “най-шумно рекламирания пиар коз – строителството на АМ “Тракия“, който бил “пълен провал”.

Димчо Михалевски описа огромни далавери по строителството на “Тракия”. Всички те били лично покровителствани от премиера Борисов. 

Така например строителят на Лот 4 – “Тракия IV”, бил глобен с 4,66 млн. лева. Впоследствие санкцията била опростена заради напредък в дейностите, обаче държавата върнала повече пари – 8,45 млн. лв. Това е чиста злоупотреба в размер на 3,79 млн. лева, заяви Михалевски.

/КРОСС/ Състоянието на премиера в оставка Бойко Борисов се подобрява, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България". Директорът на болницата спи вече втора нощ в Правителствена болница, но не само заради министър - председателят в оставка, а и заради операции, които трябва да прави.

Проф. д-р Любомир Спасов, съобщи пред Нова телевизия, че преди минути е видял Бойко Борисов и той вече е добре. Директорът на болницата съобщи, че днес ще бъдат направени нови контролни изследвания на премиера в оставка и той ще бъде изписан след това.

Д-р Спасов съобщи, че в неделя вечерта Борисов също е бил в болницата, но тогава е отказал да бъде приет. Шефът на правителствена болница съобщи, че високото кръвно на премиера в оставка е породено от нервно психическо емоционално напрежение. Д-р Спасов поясни, че най - вероятно състоянието на държавата е причината за състоянието на Бойко Борисов.

От шефа на Правителствена болница стана ясно, че за премиерът в оставка не се грижат повече персонал, отколкото за другите пациенти. Д-р Любомир Спасов съобщи, че дава информация на медиите след разрешение от самия Бойко Борисов.


Кръвното на премиера вдигна напрежението в мрежата

/StandartNews/ Състоянието на премиера в оставка Бойко Борисов е най-четената и коментирана тема в социалните мрежи. Дори поредният мъж, който се самозапали - баща на 5 деца, не провокира толкова голямо внимание. Може би защото стана ежедневие някой болен или отчаян от живота да се залива с бензин и да си драсва клечката.

Хиляди пожелават бързо възстановяване на Борисов. Но и хиляди отбелязват с цинично злорадство, че най-после някой политик е вдигнал кръвно. В морето от коментари, които заливат Фейсбук, изплува едно отворено писмо. То описва в няколко точки състоянието на родното здравеопазване, с което повечето хора се сблъскват. Сигурно затова е сред най-споделяните в социалната мрежа. Публикувано е на една от страниците "Бойко Борисов":

"Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване!

Може би ще Ви успокои фактът, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!

Също може би ще Ви успокои фактът, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:

1. Да отиде до своето ДЖ.П. (Дали знаете какво е дж.п.?)
2. Да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него
3. Да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото на месеца, защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца, направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа... изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко, важи 1 месец, т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.

И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами, ако няма кой да Ви закара с автомобил?

После, след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец, за да си заверите рецептурната книжка. Ноо... за това ще Ви разкажа друг път.

Знам, ... знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!