Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРОСС/StandartNews

Иван Сотиров: Целият преход се ръководи от енергийната мафия

Иван Сотиров
Снимка: КРОСС

София /КРОСС/ "Целият преход в България се ръководи от енергийната мафия", заяви в "Тази сутрин" по бТВ Иван Сотиров от СДС.

"Не само това правителство, но и всички предходни кабинети идваха на власт с обещанието, че ще направят енергийният пазар прозрачен, но това не става", коментира той. 

По думите му един от енергийната мафия у нас е Борис Манчев. "Вместо министър Делян Добрев да го водеше в парламента, трябваше да го заведе в прокуратурата", обясни той.

"Ако трябва да се говори за цялата енергийна мафия трябва да се спомене и Румен Овчаров, и Сашо Дончев" продължи Сотиров.


Шефът на ДКЕВР: Някой ни краде тока

/StandartNews/ София. Някой краде тока ни. Това заяви новият шеф на ДКЕВР Юлиана Николова пред бТВ.

Не съм доволна от сметката не само този месец, но от доста време и мисля, че има някакви кражби, каза тя. Според нея обаче за последния месец в основата на надутите сметки са празниците и по-дългото седене в къщи.

Николова заяви още, че тепърва готви проверка на ДКЕВР и проблемите около скъпия ток. Според нея технологичните загуби на електроенергия у нас са много високи. Те са били 18% до 2010 г., а след това са смъкнати на 15%. В другите държави този процент е около 10-12 на сто, затова има възможност и у нас да бъде понижен, каза Николова.

За да се понижат загубите, трябва да се подобри системата за пренос на тока. Ще проверяваме на място инвестициите на елктроразпределителните дружества, за да няма съмнение, че са направили наистина нужните подобрения, добави още тя.

Николова няма да подаде сама оставка заради скандала с незаконната търговия на цигари, стана ясно още. Ако премиерът поиска да сдаде поста обаче, веднага ще го освободи.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!