Следвайте "Буднаера" в Телеграм

StandartNews

Апокалипсисът пак стана хит

Рим, Колизеум
Рим ще бъде унищожен при наследника на Бенедикт XVI, твърди св.Малахия. Снимка: StandartNews
 
 

Папа Бенедикт XVI се оттегля на 28 февруари

/FocusNews/ Рим. Папа Бенедикт XVI заяви, че няма сили да управлява църквата заради напредналата си възраст и обяви, че ще се оттегли на 28 февруари.

"Нужна е сила на ума и на тялото, сила, която през последните няколко месеца при мен толкова много намаля, че трябва да призная, че не съм в състояние адекватно да изпълнявам възложените ми задължения", се казва в изявление на главата на Римокатолическата църква.

Роденият в Германия папа Бенедикт XVI от месеци е обмислял да се оттегли. Това заяви неговият брат Георг Рацингер.

Действащият италиански премиер Марио Монти заяви, че е шокиран от неочакваното решение на папа Бенедикт XVI да се оттегли в края на месеца. "Шокиран съм от тези изненадващи новини", каза Монти. Той посочи, че не е имало никакви знаци за решението на папата по време на скорошни срещи между двамата.

Наследникът на папа Бенедикт XVI ще бъде избран през март. Това съобщи говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди. Според анализатори най-вероятният наследник на Бенедикт е миланският кардинал Анджело Скола.
Други двама фаворити са кардинал Питър Турксон от Гана и кардинал Оскар Родригес Марадиага от Хондурас.

Йозеф Рацингер е роден на 16 април 1927 година в Бавария. След посвещаването му в духовен сан той бързо се издига. На 19 април 2005 година Йозеф Рацингер неочаквано за мнозина бе избран за папа след смъртта на Йоан Павел II. Тогава радостта на германците бе огромна, а най-четеният вестник „Билд” излезе с огромно заглавие на първа страница „Ние сме папата!”.

Апокалипсисът отново е на дневен ред. Два месеца след "края на света", предсказан от календара на маите, човечеството е в плен на поредните пророчества. Възкреси ги изненадващото оттегляне на папа Бенедикт XVI.

В интернет плъзнаха прословутите "Предсказания за римските папи" на Малахия, който рисува страшни картини по време на 112-ия глава на католическата църква. В списъка на известния пророк Бенедикт XVI е 111-ия папа. След абдикацията му машината за страхове се завъртя на пълни обороти.

Малахия е ирландски католически свещеник, признат през 12 век за светец. Предсказанието му представлява каталог, в който са изброени 112-те римски папи, които ще заемат Светия престол през вековете до края на Библейското време, отредено на Земята.

Описанието на последния е най-дълго от всички и гласи: "При нечувани гонения начело на Светата римска Църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край.".

Според експертите досега повечето пророчества на Малахия са се сбъднали. В неговия каталог 111-ия папа е описан като De Gloria Olivae, или "Тържеството на маслината". Символът на Бенедиктйнския орден, от който идва името на Бенедикт XVI, е маслинена клонка.

Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis, или "От мъките на слънцето", което е често срещана метафора на слънчево затъмнение. Папата е роден в ден на слънчево затъмнение.

Единствената "вратичка" в пророчеството на Малахия е, че пред описанието на последния папа няма посочен номер. Оптимистите тълкуват това като знак, че между Бенедикт XVI и последния епископ на Рим ще има и други.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!