Следвайте "Буднаера" в Телеграм

DartsNews

Полицейски шеф в Китай със 192 къщи и фалшив паспорт

Китай, недвижим имот и беднотия
(STF: TEH ENG KOON / AFP ImageForum)

Висш полицейски служител в Китай се оказа собственик на най-малко 192 къщи и фалшиво удостоверение за самоличност, предаде АФП, позовавайки се на китайски държавни медии.

Шефът на полицията в град Луфенг в провинция Гуандонг Жао Хайбин е обвинен от бизнесмен, че притежава на свое име и на името на своя компания огромният брой имоти.

Бизнесменът Хуанг Куни, който бе въвлечен в спор с полицейския ръководител, също така посочи, че Жао е използвал фалшив документ за самоличност, за да вписва различно име в документите на компанията си. След съобщението на Хуанг от 2011 г., властите отмениха фалшивия документ за самоличност.

В същото време представител на дисциплинарната комисия към Комунистическата партия в Луфенг днес уточни, че Жао, който е и заместник-партиен секретар в областната организация, е бил разследван, но следствието вече е приключило и той е запазил постовете си.

Местните медии казват, че Жао е заявил, че имотите били собственост на по-малкия му брат и той само ги "управлявал" от негово име.

В отделен доклад се твърди, че Жао или неговата фирма притежава 192 имоти в град Хиджоу, също така в Гуангдонг и други в градовете Шенжен и Жухай.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!