Следвайте "Буднаера" в Телеграм

StandartNews

Ученици върнаха 1600 лева, студент задигна 15 000 лева

Старозагорската професионална гимназия по строителство , архитектура и геодезия
Снимка: StandartNews

Студент задигна 15 бона от роднина

/StandartNews/ Кърджали. 22-годишен студент обра дома на роднина в село Ауста, откъдето задигна златна монета и пари на обща стойност 15 000 лева, съобщиха от полицията.

Органите на реда бързо влезли в дирите на извършителя, който се оказал 22-годишен младеж, студент в Бургас. След като отмъкнал солидната сума, той отпътувал за морския град. При извършено претърсване в жилището, където живее, по-голяма част от банкнотите били открити и иззети. В полицейското управление в Момчилград е задържан и негов съучастник - на 23 години. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

Ученици върнаха портфейл с 1600 лева

/StandartNews/ Стара Загора. Ученици намериха и върнаха на собственика портфейл с над 1600 лева. Петимата възпитаници на старозагорската професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" не са се поколебали и за миг да постъпят по единствения правилен и честен начин.

Петнайсетгодишните момчета попаднали на пълната кесия на служебен паркинг, близо до училището. Първо съобщили на класните си ръководители, а след часовете предали намерените пари в полицейското управление. Там вече имало подаден сигнал от разтревожения им притежател.

Шефът на старозагорската областна дирекция на МВР старши комисар Алекси Алексиев е изпратил благодарствено писмо до директора на гимназията, в която учат доблестните момчета, а утре ще им връчи и специална грамота в присъствието и на семействата им.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!