КРОСС

Гладни родители ядат своите деца

Пхенян, Северна Корея /КРОСС/ Новините, които напоследък идват от Северна Корея и по-конкретно тези, които касаят последните два случая на изядени деца от своите родители показват недвусмислено, че в страната канибализма се засилва. Според запознати, жертвите на глада, който е обхванал севернокорейските провинции Северен и Южен Хвагае са предизвикали досега смъртта на 10 000 души.

Агенция "Азия Прес", със седалище в Осака, Япония е вербувала няколко лица от КНДР. Поради липсата на други надеждни информации, мнозина считат техните кратки съобщения за правдиви и достоверни.

"През май в моето село, един човек уби дъщеря си, а когато синът му вижда това злодеяния, ликвидира и него. Когато съпругата му се връща от работа в къщи, той й предлага месото им, лъжейки я, че е купил храна", казва един гражданин от Южен Хвангае, южно от Пхенян.

Малко след като вкусила, съпругата му се усъмнила и уведомила Министерството на обществената сигурност, което след проведено кратко разследване открило скрити част от телата на убитите.

Друг гражданин, чието име в момента не се споменава, разказва за човек, който е бил арестуван, тъй като открил тялото на мъртвия си внук и вместо да го погребе, решил да сготви и изяде неговите останки.

Тези два случая за които съобщава "Сънди Таймс" идват в момент, когато Съвета за сигурност при ОНН изостря санкциите си срещу КНДР.
Междувременно Северна Корея нито потвърди, нито отрече тези информации.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!