Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забраниха на жените да карат колела, отново

Riding on my bike in Pyongyang North Korea

Комунистическата партия на Северна Корея отново забраниха на жените да карат велосипеди, след като миналата година временно им разреши, съобщи южнокорейският интернет-портал Daily HK, специализиран в събирането и анализирането на информация от северния съсед.

Новата забрана влезе в сила от 10 януари с далеч по-строги наказания – в миналото жените с велосипед само се глобяваха, докато сега се конфискува и велосипеда. С опазване сигурността на нацията от набезите на жените велосипедистки са натоварени  службите за обществена безопасност.

Според информатор от севернокорейския град Хверен, служителите на Обществена сигурност спирали не само жените, каращи велосипеди, но и такива, които се возели на багажника.

Комунистически закалените медии на Северна Корея често напомнят, че образът на жените с колела противоречи на социалистическия морал!

Същевременно за страна като Северна Корея в която населението не разполага с лукса на автомобили, мотоциклети или други транспортни средства, велосипедите имат извънредно важно значение – за жените велосипедът беше единствената възможност да возят децата си или да носят продуктите от пазара.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!